După cum vedeți, am sărit peste luna iulie cu listele organizatorice. Și trec direct la ce e de făcut în august.

E drept că dogoarea verii m-a lovit fără drept de apel și, ca atare, am rărit articolele scrise aici. Am renunțat la câteva activități în această perioadă pentru a mă bucura mai mult de liniște, de casă, pentru a rezolva pe îndelete sumarul zilelor. Pentru iulie, aș fi repetat, de fapt, activități de vară, așa că vă invit să parcurgeți din nou textul pereche din iunie.

Voi mai adăuga câteva puncte:

Mâncăruri simple și conserve

Grădina produce! Nimic mai simplu ca pentru un prânz să amestec ouă cu brânză, legume și ierburi, după cum am chef și după cum arată recolta de peste zi. Sau să asortez roșii într-o salată apetisantă. Vara este simplă, nesofisticată, însă incredibil de gustoasă!

omleta

Iar când cantitățile din grădină întrec măsura, să pun la păstrare, în borcane sau în congelator, aroma verii.

de făcut în august

Lucrări de renovare de făcut în august

Cazul meu e unul grav: pe perioada verii aranjarea casei a fost mai lentă, dar nu s-a oprit deloc.

Drept e că intervalul de timp care include concedii e propice măcar pentru renovări mai mici. Fiecare decide dacă și cât să sacrifice!

Curățenia de vară

Înainte de concediu fac o curățenie mai lejeră, fără spălat de perdele sau alte lucruri complicate. Doar ceva mai în detaliu față de o curățenia curentă. Câteodată spăl și covoare afară. La întoarcerea acasă e plăcut să fie totul ordonat și curat.

Stocarea lucrurilor din concediu

La întoarcerea din concediu triez lucrurile și păstrez ce consider că voi folosi și anul următor. Este vorba de obiecte pentru plajă sau altele pe care nu le vreau în calea mea restul anului. Am un loc dedicat lor în pod.

Organizarea pentru începutul școlii

Aceasta presupune aranjarea locului în care copiii își vor face lecțiile. O zonă plăcută, cu accesorii incitante, care să îi îndemne să își petreacă timpul acolo.

Iată un exemplu de masă de lucru completată cu o galerie de desene ale copiilor. Fotografie găsită în Houzz.

Photo by Meagan Larsen PhotographyDiscover kids’ room design inspiration

Nu numai biroul e important: locuri de joacă sau pentru diverse experimente se pot amenaja în diverse alte camere.

Iar rechizitele pot fi cumpărate din timp. E supărător alergatul în ultima clipă, când toată lumea se înghesuie în raioanele pentru școală.

Dolce far niente

Cum spuneam la început, valurile de caniculă (poate și spiritul verii) m-au determinat să frânez puțin activitățile. Cu unele am intrat de-a dreptul în vacanță. Automat, cele rămase s-au rarefiat și mi-am permis astfel perioade mai calme.

M-am răsfățat cu cafele cu frișcă, m-am uitat la filme și am citit. Am renunțat să mă grăbesc. M-am bucurat de casa mea ordonată și liniștită. L-am lăsat pe soțul meu să se lupte cu renovarea grădinii…

Voi ce faceți când nu vreți să faceți nimic?

4 Comments
  1. Cand nu vreau sa fac nimic ma sui in varful patului si rasfoiesc carti de gradinarit sau de gatit 🙂

  2. Ma uit la filme, citesc si suprema relaxare este sa fac mici transformari la haine, o dantela diafana, o mica broderie…

    • Perfect! Îmi plac și mie orele tihnite când lucrez ceva. Uneori în liniște, alteori uitându-mă în același timp la un film.
      Mulțumesc pentru comentariu!

Leave a Reply