Odată ce vremea se încălzește și lumina câștigă teren tot mai mult, parcă am vrea să ieșim din coconul de puf, nu-i așa? Să vedem ce avem de făcut în martie.

Voi repeta pentru fiecare lună: mai întâi ar trebui să verificăm dacă am îndeplinit ce ne propuneam pentru februarie, iar dacă ceva nu a fost bifat, trebuie reportat sau șters din listă, în funcție de circumstanțe.

Curățenie

Acum vedem mai bine că toată casa trebuie împrospătată. Este luna curățeniei de primăvară. Indiferent când este data Sărbătorilor Pascale, curățenia generală începe în martie, indiscutabil.

Există trei abordări când este vorba de curățenie. Aceasta se poate face pe camere, pe tipuri de suprafețe sau echipamente sau o combinație între aceste metode. Eu aleg să le îmbin, în funcție de circumstanțe.

Sunt multe de spus aici. Pentru acest sezon vă voi detalia soluțiile pe care le-am găsit pentru curățarea podelelor. O voi face curând.

curatenie

În rest, vă sugerez doar să nu uitați suprafețele care de obicei sunt omise: telecomenzi, întrerupătoare, tastaturi. Pentru acestea se pot folosi: alcool, spirt sau Dettol, produsul pe care l-am descoperit și îl folosesc acum. Acesta este util în special în bucătărie pentru dezinfectarea suprafețelor: funduri de lemn, frigider, chiuvetă, blaturi.

Patul

De două ori pe an întorc salteaua. În cazul meu, aceasta are fețe speciale vară/iarnă. Este bine să procedați astfel oricum, pentru a o folosi în bună stare timp mai îndelungat. Acum trebuie curățată partea utilizată pe timpul iernii.

În același timp, plapuma groasă, cuverturile grele, tot ceea ce amintește de sezonul trecut schimb cu lucruri mai ușoare. Pe toate le curăț mai întâi și apoi le depozitez.

Echipamente de vară

Mă refer la ceea ce ține de picnicuri, masa în grădină, drumeții. Chiar dacă nu planificați o ieșire în perioada imediat următoare, acum e timpul să faceți un inventar a ceea ce aveți pentru a cumpăra ce vă lipsește sau ce s-a stricat anul trecut sau pentru a repara ce se mai poate. Grădina mea va fi principalul obiectiv de renovare pentru acest an și lista va fi destul de consistentă.

Decoruri de primăvară

Împrospătați decorul ici-colo, în casă. Unii au timp mai mult, alții aproape deloc, dar dacă vă propuneți să schimbați un colț măcar dintr-o cameră, veți observa că veți începe să îl priviți cu ochi critic și există toate șansele să îi îmbunătățiți aspectul sau funcționalitatea.

În ceea ce mă privește, cum am o pasiune pentru aranjarea meselor, am așezat deja la îndemână serviciile cu decorațiuni de sezon, așa cum scriam în articolul Decor de primăvară.

masa de primavara
Dați click pentru a citi despre o Masă de primăvară

Verificări de făcut în martie

Ultimul punct de pe această listă este mai neplăcut, dar necesar dacă dorim să ne bucurăm liniștiți de casa noastră.

Este momentul să constatăm dacă s-au produs stricăciuni pe timpul iernii la acoperiș, pereți sau ferestre, uși etc și să programăm reparațiile necesare.

De asemenea, e util să punem pe listă orice alte reparații care trebuie făcute: la sistemul de încalzire, de apă etc. Unele lucrări sunt urgente, altele pot fi amânate, dar e bine să punem totul pe o listă pentru a nu fi pierdute din vedere.

De mult timp mă gândesc să fac un tabel cu mentenanța casei. Ceva-ceva am, dar trebuie reunite toate verificările și lucrările periodice într-un singur document. Când îl voi realiza, îl voi posta pe blog.

Leave a Reply