Primăvara își urmează victorioasă parcursul, iar noi ne bucurăm de ea. Ce avem de făcut în aprilie? Multe activități continuă din luna precedentă, așa că e bine să aruncăm mai întâi o privire pe ce am făcut în martie.

Garderoba

Până la sfârșitul lunii se va instala căldura (dacă suntem norocoși!) Transferul hainelor de vară din cutii și/sau de pe rafturile de sus se va face, în sfârșit, complet, în zona accesibilă. Am explicat mai mult despre organizarea și trierea garderobei în: ce e de făcut în luna februarie.

Organizarea frigiderului

Încă o sortare și o curățare a frigiderului înainte de a primi alimentele pentru sărbători. Nu vreți să vă încurce borcane cu produse expirate! Și să vă întrebați de ce nu e loc în frigider, deși nu găsiți nimic bun de mâncat.

În plus, un link către Family Handyman cu ce nu ar trebui să păstrăm în frigider.

Curățenie de făcut în aprilie

Fiecare își organizează curățenia după preferințe. Aceasta se poate face pe camere, pe tipuri de suprafețe sau o combinație între aceste metode. Curățenia de primăvară este un obicei care, în mod tradițional, la noi, se sfârșește înaintea Sărbătorilor de Paști. Cu casa ordonată și curată ne putem concentra apoi atenția pe activități plăcute.

Am scris un articol cuprinzător despre curățarea podelelor (deocamdată). Schema descrisă este utilă pentru o casă mare. Însă fiecare poate extrage ceea ce i se pare folositor de acolo.

curatenie cu dyson

După curățenie aranjați flori de primăvară în vaze. Sau cumpărați ghivece cu plante pe care, ulterior, le puteți transfera în grădină. Interiorul va deveni proaspăt și frumos!

buchet cu zambile mov si roz

Neplăcerile de primăvară

Dăunători

Căldura vine cu câteva neplăceri la pachet: muște și țânțari pentru toată lumea. Iar pentru căței și pisici: căpușe și purici. Așa că nu uitați de plasele pentru uși și ferestre, de aparate diverse de interior sau exterior. Iar pe animalele de companie să le asigurați împotriva mușcăturilor supărătoare. Atenție: există un tip de căpușă foarte periculos!

Deși nu sunt sigură de eficiența mirodeniilor în alungarea muștelor și țânțarilor, e încântător un vas frumos aranjat! Cu mentă, lavandă și alte plante la îndemână. Pentru că menta a invadat grădina, nu ezit să o folosesc ca verdeață în aranjamentele florale.

masa cu vesela Bordallo

Căldură excesivă

Pentru cine are aer condiționat acasă, verificați dacă funcționează corect. Nu uitați să desfaceți capacul și să curățați filtrul acestuia cu apă călduță sau prin metoda descrisă în cartea de instrucțiuni. Eu am rezolvat altfel problema căldurii excesive din casă și am renunțat la aparatele de aer condiționat. Dar știu că în unele apartamente este de neevitat.

Timp în aer liber

Nu uitați ca pe lista cu ce e de făcut în aprilie să puneți activități în aer liber. Mi-am propus să stau pe afară mai mult în fiecare zi, în grădină. Deși sunt o persoană de interior. Dacă nu aveți grădină, lăsați soarele să vă vadă stând pe balcon, la plimbare sau, pur și simplu, mergând pe jos. Soarele înseamnă sănătate!

Chiar cu o muncă de birou, profitați de orice mică pauză, de prânz sau de o cafea, pentru a le savura în aer liber sau la soare. Nicio vitamină D înghițită nu-l poate înlocui.

aprilie in gradina

Despre activitățile din grădină voi scrie separat.

Leave a Reply