Vremea se încălzește și ne face plăcere să ieșim cât mai mult pe afară. Totuși, căminul nostru e locul în care ne petrecem mare parte din zi. Așa că sunt lucruri de făcut în mai și pentru el, dar și pentru noi înșine.

Organizare personală

Muncă și timp liber

O pledoarie pentru petrecerea timpului liber cât mai mult afară. Să ne vadă soarele măcar o jumătate de oră pe zi. Fiecare poate găsi motiv, dacă vrea, să iasă la aer. În pauză, la plimbare, la o terasă, în grădină; există alternative pentru toate preferințele.

Planuri de vacanță de făcut în mai

Este momentul să ne gândim unde vom petrece vacanța de vară. Planurile includ bugete, trasee, bilete, bagaje.

Dacă vreți să citiți despre călătoriile mele în Europa din ultimii ani, aveți articolele la categoria: Concediu

Colmar- calatorie in Alsacia

Organizarea casei

Curățenie, ordine, punctual

Lunile trecute s-a observat un model: în ianuarie, februarie, preponderent ordine, apoi, spre primăvară, curățenie în special. Pentru luna mai, ordinea și curățenia sunt punctuale.

În garaj, atelier, debarale, pe rafturile sau în sertarele omise, acum, că e vremea mai bună, se pot scoate și desluși toate mărunțișurile adunate de-a lungul timpului.

Patul

Reiau ce spuneam la martie: salteaua trebuie întoarsă pentru sezonul de vară. Iar așternuturile se schimbă cu unele mai ușoare. E clar că această lună e momentul schimbării chiar pentru cei mai friguroși dintre noi.

Balconul, terasa

Orice mic lucru, o plantă sau un ornament, o pernă de exterior sau o cuvertură, fac din balcon sau terasă un spațiu mult mai primitor. Mai ales acum, când suntem limitați în deplasările din afara casei.


Renovări, reparații

Vremea bună permite începerea renovărilor mai importante.

E util să aveți un dosar deschis pentru lucrări, fizic sau pe calculator. Eu folosesc ambele posibilități. În dosare țin schițe, facturi, note, iar pe laptop, în Trello, link-uri către site-uri diverse.

În privința reparațiilor, o listă pe un carnet cu ce s-a stricat sau trebuie îmbunătățit prin casă e foarte folositoare. Urmărind-o, aveți posibilitatea de a prioritiza intervențiile.

***

În luna mai treburile din casă sunt mai puține, după cum vedeți, și au prioritate cele în aer liber.

2 Comments
  1. Hristos a inviat! Multumesc pentru sfaturi si informatii.Sa aveti o vara minunata!( mai ales ca se intrezaresc niste semne de relaxare si cresc sansele ca planurile de vacanta sa capete contur.)

    • Adevarat a inviat!
      Asa e, este momentul sa ne gandim si la vacante!

Leave a Reply