În acest an voi posta mai multe tipuri de articole lunare, pe lângă cele de organizare ale casei, timpului, grădinii. În fiecare lună voi aranja mese tematice. Fie că vor fi doar pentru mine și soțul meu, sau pentru familie, pentru prieteni sau de protocol. Este un mod de a crea momente frumoase care vor deveni amintiri valoroase, așa cum vă sfătuiam în Ce e de făcut în februarie. Apoi, știți pasiunea mea pentru ceramică și porțelan! Voi amesteca toate colecțiile pentru creații noi. Astăzi am așezat o masă în verde, de primăvară.

masa in verde de primavara

Tocmai când credeam că nu voi vedea zăpadă în această iarnă, am avut un viscol pe cinste azi noapte. Dar masa mea radiază de verdeață și de optimism, cu primulele aranjate în centru și galbenul aprins al petalelor lor.

masa in verde de primavara timpurie

Am cumpărat de curând niște farfurii noi, de la Ikea. Nu am rezistat tentației când le-am văzut, deși mă dusesem acolo cu alt scop. De obicei, farfuriile cu modele în relief sunt mai scumpe. Dar Ikea ne dă șansa unora la prețuri afordabile. M-am gândit că se vor potrivi cu ceramica de la Bordallo Pinheiro care a ajuns să numere destule piese, dar nu suficiente pentru o întreagă masă. Acestea trebuie combinate cu alte farfurii, mai accesibile. Primele castronele Bordallo Pinheiro sunt luate din Zurich. Mai știți cum le-am cumpărat?

masa in verde

Elemente distinctive

Orice masă, pentru a fi memorabilă, trebuie să aducă elemente inedite în compunerea ei. Aici am folosit, pe lângă flori, trunchiuri de copac și mușchi. Am variat înălțimile obiectelor pentru a asigura interes. Logic ar fi fost să ridic centrul de masă, cel cu ghivece de primule. Dar acesta dădea impresia de masivitate. Așa că am preferat să ridic paharele și un suport de lumânare. Ele, fiind din sticlă, mai vaporoase, arată bine elevate.

masa in verde

Într-o mică farfurie am așezat câteva flori din zahăr din colecția mea de zaharicale de tot felul care crește, crește, crește… Sunt pregătite pentru cafea și se asortează cu restul mesei. Aceste forme sunt luate de la Zurich și m-a durut rău când le-am plătit…

zahar cu modele

În zare se văd alte flori de primăvară pe fundalul alb al zăpezii de afară. Suportul pe care am ridicat narcisele arată minunat aici! De câte ori mă duc la magazine, mă uit după flori bulboase în ghivece. Înveselesc casa instant, iar partea bună este că vor înflori încă o dată, anul următor.

flori de primavara pe masa si la fereastra

În special zambilele se vor adapta în grădină. Am avut noroc și cu unele narcise. Doar primulele nu au mai răsărit încă o dată. Nu știu ce nu le place la noi. Nici în grădinile din împrejurimi nu le-am văzut. Îmi pare rău, pentru că în orașele din vest am văzut covoare întregi de primule.

zambile

Atât despre masa din februarie. Considerați că masa din ianuarie este platoul de brânzeturi.

Dacă doriți, revedeți o masă de primăvară în verde, dar cu alte farfurii de ceramică.

2 Comments
  1. Doamne, ce frumos!

Leave a Reply