Vă era dor de o masă de primăvară frumoasă?

 

masa de primavara

 

De la Crăciun nu am mai aranjat niciuna deosebită. Altele au fost prioritățile. Acum sunt gata să vă prezint un aranjament de primăvară timpurie.

 

Verde și galben.

 

masa de primavara

 

Renaștere.

 

masa de primavara

Viață.

 

masa de primavara

 

Mușchi, ferigi, mini-narcise.

 

masa de primavara

 

Cuiburi cu ouă și fulgi.

 

masa de primavara

 

De câte ori vreau să aranjez o masă cu tematică de primăvară, caut prin  farfurii, mă sucesc, mă învârtesc… Și tot la aceste drăgălașe modele mă opresc. De când le-am cumpărat, îmi par ideale: culorile, florile desenate pe ele, forma moale, rotunjită.

 

mese de primavara

 

De-a lungul timpului au fost gătite cu ghirlande de flori albe,

 

masa de primavara 7

O masa de primavara

cu gărgărițe,

 

Ladybird Tablescape

Masa cu buburuze (plus o mica lectie)

cu conuri de brad.

 

Christmas Tablescape

Craciun 2014 – o masa naturala

 

Acum le-am așezat pe suporturi în formă de flori, tăiate din pânză de sisal.

Am confecționat suporturi pentru șervete din carton circular de la prosoapele de hârtie. Pe care am lipit aceeași pânză de sisal și le-am ornat cu crenguțe atașate cu pistolul de lipit.

 

mese de primavara

 

Centrul mesei este ocupat de trunchiuri de copac pe care am așezat minuscule aranjamente cu narcise din gradină, ferigi și buchețele de hortensie din ghivece, mușchi. Toate stau pe o țesătură verde.

 

masa de primavara

 

Către capete am așezat, tot pe trunchiuri de copac, niște cuiburi la care am migălit cu drag. Nu atât de mult, firește, pe cât se chinuie o pasăre să construiască un cămin pentru viitorii săi puișori!

 

masa de primavara

 

Dar am matlasat și eu, cu ce am putut, cu mușchi uscat și verde, cuiburile, rezultând niște mici bijuterii.

Mușchi verde am aranjat pe semisfere de burete de flori, așa încât să apară ca niște mușuroaie. Ele au stat ca ornamente prin multe locuri din casă, iar acum au poposit pe masă.

 

masa de primavara

 

Trunchiurile de copac au mijlocul strunjit, așa încât să poată fi aranjate în ele: burete pentru flori, lumânări (atenție la foc!), alte aranjamente imaginate de fiecare. Le-am ținut în cuptorul încins pentru a distruge eventuale vietăți nedorite (pentru că nu ar fi fost de dorit să înceapă diverse chestii să alerge pe masă!) Apoi le-am lăcuit.

 

masa de primavara

 

masa de primavara

 

Cuiburile sunt construite din materiale lemnoase flexibile. Sunt decorate cu mușchi uscat și verde, cu ouă din ceramică pictată, cu fulgi și coji de ou pictate. 

Mușchiul îl puteți cumpara de la Decobrico. Este extraordinar de lucrat cu el pentru ca arata bine si se mentine verde.

 

masa de primavara

 

Suporturile pentru farfurii se pot tăia din hârtie, simplă sau pe care ați imprimat un desen preferat, din pânză, fetru, sisal. 

 

masa de primavara

Sper că v-a plăcut masa aranjată astăzi, că va fi o sursă de inspirație pentru decorarea casei și pentru sărbătorile pe care le aveți în plan pentru această primăvară!

 

 

5 Comments
  1. Foarte frumos!Intradevar ,vine primavara!

  2. De cate ori ar trebui sa am musafiri, ma gandesc la tine 🙂
    O primavara frumoasa!

  3. O incantare….va mai trece ceva timp pana vom putea servi masa cu un decor, macar asemanator, ca al tau….acum ar fi tot un muschi si o floare pe masa noastra….Dar, una peste alta, super treaba ai facut!

Leave a Reply