Am stocat în spatele casei multe materiale de construcție și lemne de foc. Acesta era un spațiu neamenajat al grădinii și simțeam nevoia să îl structurez cumva pentru a căpăta un sens. Chiar lângă gardul din vest am avut până acum câțiva ani un tei imens pe care l-am tăiat pentru că depășise acoperișul și mi se părea un pericol. Dar a rămas baza lui; era prea complicat să scoatem rădăcina din pământ. Așa mi-a venit ideea să construiesc o bancă din trunchiuri de copac. Banca a devenit o ancoră în acest loc și e elegantă, în ciuda faptului că are picioarele din lemn brut.

banca din trunchiuri de copac

Îmi place să stau pe ea și să privesc din afară: terasa, focul din grătar, restul grădinii din spatele casei. În jur voi așeza jardiniere cu ierburi pentru cocktailuri pentru a le avea la îndemână la petreceri.

În dreapta băncii am împrejmuit o grădină mică de legume, pe vechiul loc al lăzilor de compost. Voi construi o intrare cu arcadă și voi aranja grădina chiar din această toamnă, pentru ca de anul viitor să pot da startul plantărilor devreme în această zonă.

Realizarea băncii

Am schițat cum va fi banca, dar l-am așteptat pe soțul meu să se întoarcă din călătorie pentru a o construi.

Trunchiul teiului este la mijloc, iar pe părțile laterale am așezat doi butuci.

Șezutul băncii este făcut din patru scânduri de lemn IPE, foarte dur și rezistent la intemperii și care are nevoie doar de un strat de lac la începutul sezonului. Scândurile sunt prinse între ele pe spate. Sunt atât de grele încât nu a fost nevoie să le prindem cu ceva pe butuci.

Singura operațiune necesară a fost asigurarea planeității și se vede în fotografie că am plasat o felie de trunchi peste butucul din stânga, care era mai scurt decât restul.

banca din trunchiuri de copac

Amenajarea spațiului

Cel mai bine este să ascunzi la vedere. Astfel, lemnele de foc și-au găsit locul sub bancă. Iar cercurile metalice de la niște butoaie sparte au devenit ornamente pe gard.

Am găsit utilizare unui suport de computer de la un birou vechi. Acum e suport de flori agățat pe gard și are dimensiunea perfectă pentru o jardinieră.

Voi prelungi șirul de zmeuri, iar banca va fi un fel de suport pentru ei. Între bancă și gard e suficient loc pentru ca aceștia să se dezvolte din plin.

Este, de asemenea, un loc potrivit pentru a expune superbele mele begonii și ferigile.

begonia pe banca

Anul viitor voi orna mult mai bine această bancă din trunchiuri de copac și o voi transforma într-un adevărat punct de atracție.

De pe băncuță vom putea admira grădina, iar un loc al curții care era până acum destul de dosnic, va deveni frumos.

Alte idei pentru grădină:

Colectarea apei de ploaie

Obiecte vechi recondiționate pentru grădină

Leave a Reply