Nu știu dacă am și scris pe undeva pe blog, dar sigur am gândit la începutul acestui an să aranjez mese frumoase lunar. Deși părea fezabilă ideea inițial, nu am dus-o la îndeplinire. Îmi surâde iar pentru anul viitor, dar cine știe ce ne mai aduce și acela?!

Astăzi vă propun o retrospectivă a meselor pe care am reușit să le fac și să le postez.

Iarna 2020

În ianuarie scriam, profetic, cum mă organizez pentru prevenirea răcelilor. Reguli pe care deja le foloseam m-au ajutat până acum să nu mă infectez cu Covid.

ma organizez pentru prevenirea racelilor

Tot în ianuarie am scris despre cum aranjez un platou de brânzeturi. Îmi plac foarte mult brânzeturile și caut mereu modalități interesante de prezentare a lor.

platou cu branzeturi

Primăvara 2020

O masă de primăvară timpurie aranjată în februarie, în culori vii și cu elemente naturale de decor. Îmi plac primulele și cumpăr în fiecare primăvară câteva ghivece, deși la mine în grădină nu rezistă până anul următor.

masa in verde

Am vorbit apoi despre salate și cum mă organizez pentru a mânca mai multe, știut fiind că nu e chiar așa plăcut și la îndemână să mănânci verdețuri aproape în fiecare zi.

salata cu frittata

În martie am aranjat o masă de primăvară în izolare. Veștile despre pandemie erau multe, confuze și căutam lucruri frumoase de care să mă agăț pentru a face față provocărilor.

masa de primavara cu flori galbene

Aprilie a venit cu o minunată masă aranjată pentru Paște. Am uitat de greutăți aranjând-o. Lalelele culese din grădină s-au asortat perfect. Grădinăritul din acest an m-a ajutat enorm să stau la aer și să mă simt bine.

masa cu lalele

Vara 2020

Am scris în iunie despre lavandă și cum i-ar sta în farfurie, aromând diferite feluri de mâncare. O ciocolată caldă sau o crème brulée, ca aici, în fotografie.

creme brulee

În timpul verii am scris despre mirodeniile înghețate în ulei. Surplusul din producția de busuioc și cimbru a ajuns la congelator.

cimbru conservat

Chiar când nu am aranjat mese, am căutat să așez feluri de mâncare cât mai grațios în farfurii, ca aici, pentru prezentarea icrelor de somon.

prezentare icre de somon

Tot ca mod de prezentare a prăjiturilor, de data aceasta, în aer liber: un platou acoperit pe balconul care mi-a salvat multe zile în acest an.

Mancam in gradina!

Masa verii este cea cu temă marină.

masa cu tema marina

În toamnă am fost copleșită de muncă și de multe lucruri ce s-au întâmplat și am pierdut, pur și simplu, dorința de a aranja mese frumoase. Cu siguranță aveam ce arăta. Multe farfurii nu au apărut deloc în postările din acest an. Puteam face combinații noi de veselă și obiecte decorative.

Sper ca în anul ce vine să invit toamna pe câteva mese frumoase.

Iarna 2020

Dar de Crăciun am vrut să aduc ceva nou meselor din această perioadă. Astfel s-a născut această masă simplă și elegantă.

În perioada sărbătorilor de iarnă am avut musafiri și am montat mai multe mese, folosind și culori vesele, ce amintesc de cele din anii trecuți.

Masa alba de Craciun

Iar aranjamentul cu conuri și citrice ar fi putut tot atât de bine să stea ca centru de masă.

Decor natural de Craciun

Îmi propun ca anul viitor chiar să reușesc să aranjez măcar o masă pe lună. Să aduc astfel frumusețe și să transform de fiecare dată ordinarul care este masa zilnică în ceva extraordinar.

2 Comments
  1. Buna dimineata,va multumesc pentru toate articolele si informatiile ce ni le-ati furnizat in acest an “deosebit”.Va doresc un An Nou cu sanatate,fericire,impliniri,vise si dorinte realizate si multa inspiratie. La multi ani!

    • Mulțumesc pentru prietenia statornică de blogher! Aș vrea ca anul viitor să ne aducă aici o comunitate de grădinari amatori din care să învățăm să ne creștem standardul de viață prin această activitate.
      Vă doresc un an nou mai bun, cu multă sănătate și bucurii! La mulți ani!

Leave a Reply