Nimic nu se poate compara cu un decor natural de Crăciun! Conurile, ramurile de brad sau tuia, citricele, mirodeniile, asamblate în fel și fel de chipuri adaugă casei și grădinii un aer festiv de neegalat. O idee pe care o puteți realiza doar în câteva minute dacă aveți la îndemână câteva materiale naturale.

Decor natural de Craciun

Adăugând lumini, magia e gata!

Decor natural de Craciun

Acest aranjament se poate realiza pe o suprafață mai mare pentru a avea impact. Pe o servantă, la o fereastră, ca aici, sau chiar pe mijlocul unei mese festive.

Detaliu decor natural

Baza o constituie conurile de brad, pe care am așezat ramuri de tuia tăiate din curtea bunei mele prietene. Peste ele am așezat câteva rodii și portocale ornate cu cuișoare. Am adăugat, de asemenea, felii uscate de portocală. (Uscate la cuptor la temperatură mică). Asta e tot!

Decor natural de Craciun

Ce am învățat realizând această lucrare:

 • Cu cât grămada de conifere e mai mare, cu atât impactul va fi semnificativ
 • De câte ori voi merge la munte, să mă întorc acasă cu conuri, ramuri etc.
 • Să plantez în grădină câteva conifere la care să apelez când am nevoie de aranjamente de iarnă

Cu acest decor natural de Crăciun am terminat de amenajat zona dintre bucătărie și living room.

Începusem prin a aranja aici crengi luminate și o ghirlandă de brăduți.

Decor natural de Craciun
6 Comments
 1. Idei simple, frumoase. Multumim!

 2. Buna dimineata,arata deosebit si creeaza o atmosfera de munte,de cabana, de relaxare dupa o partida buna de schi, multumesc pentru idee.O saptamana minunata cu spor in tot ce faceti va doresc!

  • Da, așa este, am creat o atmosferă de cabană, deși casa e la câmpie. Cred că e dorul de ducă după un an întreg de stat acasă. 🙂
   O săptămână minunată, asemenea!

 3. propun sa postezi si ceva urat, oribil, neplacut, ca sa am ce sa mai comentez, caci la ce lucruri faine faci, nu mai am cuvinte.

  • Am citit mai demult un articol de acest fel, foarte nostim, al unei blogherițe din America.
   După ce și-a prezentat casa cu aranjamentele de Crăciun, a postat ce s-a întâmplat la câteva zile distanță.
   Dezastru! Canapele murdărite de câini, coniferele din aranjamente chelite și ace peste tot prin casă, ornamentele din brad stricate de animale, haos peste tot!
   Comentariile au fost la fel de savuroase ca articolul în sine. Toată lumea a felicitat-o pentru curajul de a arăta ceea ce de fapt se întâmplă în casele tuturor!
   De atunci mă bate și pe mine gândul uneori…

Leave a Reply