Am vrut să adaug puțină frumusețe zilelor ciudate din această perioadă. Scosesem deja farfuriile de ceramică pe care le folosesc când vreau să aranjez o masă de primăvară. Săptămânile trecute am avut sporadic câte un invitat. În rest, le-am așezat doar pentru noi doi.

Astăzi le-am combinat cu alte modele de farfurii, am adăugat un vas cu flori și iată ce a rezultat:

masa de primavara cu flori galbene

Ivoriul ceramicii de la Bordallo Pinheiro se potrivește perfect cu serviciul meu vechi cu desene naive. Aduce mesei o textură superbă.

masa de primavara

Pentru această masă de primăvară am adunat câteva narcise și câteva ramuri de kerria. Vântul le-a bătut bine zilele acestea. Pe unele le-a frânt, dar cele mai multe au rezistat. Sunt foarte viguroase plantele de primăvară. Grădina este extraordinar de frumoasă, cu flori minunate care se deschid rând pe rând.

masa de primavara

Civilizația a făcut pași înapoi, căci se aud clar ciripituri și zumzete în locul motoarelor de mașini. În fapt, zilele sunt stranii, fără zgomotele puternice și continui care nu se opreau decât noaptea. Nici măcar muzica dată tare de altădată! Nu mai sunt oameni pe stradă, dar parcă nu ar mai fi nici în case. Parcă nu ar mai fi viață deloc în jur!

narcisa

Ciudat și din partea mea că pentru Sărbătorile Pascale de anul acesta îmi fac încă planuri. Deși vor fi complet diferite. Cu mese simple, fără musafiri… Dar măcar visez!

Desertul

M-am gândit la un desert care pare complex, însă e foarte ușor de făcut. În aceeași farfurie vor fi așezate mai multe alimente sub forma unui cuib. În mijloc este un dulce sub formă de ou, în fapt un ou kinder tăiat pe jumătate. Drept gălbenuș, am așezat în el o lingură de înghețată de vanilie. La fel se pot pune: mousse de ciocolată albă, cremă de vanilie. Am presărat nucă de cocos ca să umplu locașul.

Oul este așezat într-un cuib format din sticks-uri. Le-am înmuiat un capăt în ciocolată topită. Pot spune că mi-a plăcut teribil gustul dulce-sărat rezultat!

ou kinder in cuib

După ce oul este mâncat repede, cuibul poate fi savurat pe îndelete, la un pahar de vin sau la o vorbă.

***

Am prezentat un instantaneu pentru această masă de primăvară. Aproape în fiecare zi apare o altă variantă a ei. Concluzia: economie la alimente, risipă la aranjamente.

Vă doresc să treceți cu bine prin încercarea acestor zile!

masa de prmavara in doi

Vă trimit și la o masă de primăvară mai colorată, dacă vreți să vă reamintiți de frumusețea aceasta în roz și verde, în care apar deasemenea farfuriile albe de la Bordallo Pinheiro.

masa festiva de primavara in roz si verde
4 Comments
  1. Nu am mai vazut asa vesela superba!

    • Multumesc! Cele de la Bordallo Pinheiro sunt noi; celelalte sunt vechi.

  2. Tu esti grozava, ca intotdeauna, ca ne mai inveselesti zilele astea ciudate.
    Nu te lasa prada deznadejdii, caci linistea din aceste zile iti va placea in curand si ii vei simti lipsa cand va lua sfarsit.
    Sa fim sanatosi!

    • Eu nu mi-am schimbat prea mult modul de a petrece zilele. Sunt doar îngrijorată pentru familia mea risipită prin lume. Dar se pare că “risipit” este noul stil de viață. 🙂

Leave a Reply