Am amintit despre deserturi rapide, ușor de preparat, în agenda lunii decembrie. Dacă se anunță un musafir pe care vreau să îl servesc cu ceva deosebit, am două posibilități. Să comand sau să gătesc acasă. În cazul meu, varianta a doua este cea la care apelez constant. Merită să păstrez câteva ingrediente din care pot pregăti repede, la nevoie, un desert. Un exemplu este această cremă cu fructe brumate.

Am găsit rețeta pe internet și am adaptat-o. Veți vedea că puteți face același lucru, după propriile preferințe. Când trebuie preparat în viteză un desert, ideal este ca rețeta folosită să fie flexibilă. Ingrediente aproximative, timp scurt de pregătire și atenția distribuită aleatoriu pentru că la sosirea unui musafir sunt mai multe lucruri de pus la punct.

Deci nu comandăm azi! Facem prăjitura singuri.

crema cu fructe brumate

Ingrediente pentru 8 persoane

  • mascarpone – 500g
  • frișcă – 400g
  • fructe confiate mărunțite – 60g
  • lichior de portocale (Cointreau) – 2 linguri
  • zahăr farin – 60g
  • coajă de portocală
  • sortiment de fructe (struguri, coacăze, zmeura etc)
  • albuș de la 1 ou
  • puțin zahăr tos.

Acestea sunt ingredientele care suportă tocmeli de toate felurile. Adică putem modifica fără probleme cantitățile. Sau, în lipsă de mascarpone, putem folosi ricotta sau brânză proaspătă. Sau deloc. Rămânând doar frișca. În lipsă de fructe confiate, sunt foarte bune stafidele. Sau bobițe din dulceață, sâmburi de rodie, alte fructe proaspete. La lichior se poate renunța. Avem o mulțime de posibilități la voia noastră.

Preparare – cremă cu fructe brumate

Mai întai amestecăm cu un mixer, pentru două minute, brânza mascarpone, fructele confiate mărunțite, lichiorul, coaja de portocală și zaharul.

Batem separat frișca.

Amestecăm ușor frișca în compoziție.

Așezăm în cupe și le punem la frigider.

Ornarea cu fructe brumate

Aspectul este important la un desert și, dacă avem ingrediente potrivite și un pic de timp, merită. Brumarea fructelor se face foarte simplu, prin pensularea acestora cu puțin albuș bătut și presărarea de zahăr tos. Le lăsăm la uscat o oră-două pe hârtie de pergament.

Și această etapă e opțională. Putem folosi fructele ca atare.

Dacă nu avem fructe cu bobițe mici în casă, la fel de bune sunt feliile de portocală etc.

De aceea am spus că această cremă cu fructe brumate este un desert ușor și rapid.

În plus, va încânta prin textură și savoare.

În final, puțină organizare…

De sărbători pregătesc anumite dulciuri. În plus, țin, în afara agendei principale, câteva rețete cu ingredientele aferente, din cele care au timp de expirare un pic mai mare. La nevoie le folosesc.

Aceasta a fost una dintre ele.

crema cu fructe brumate in cupa
2 Comments
  1. Da, interesanta reteta. Multumim!

Leave a Reply