Astăzi vă prezint un proiect pe care îl puteți realiza cu câteva coli pe care le aveți prin casă. Necesită însă ceva timp, fiind destul de migălos. Dar plăcerea de a avea de Crăciun aceste luminițe festive cu case în stil olandez merită efortul. De fapt, eu am realizat o primă clădire ca să îmi dau seama cum decurge totul, apoi am păstrat toate materialele la un loc. Seara, când am vrut să văd un film, am luat cutia pregătită cu tot ce era necesar și am lucrat în timp ce vizionam.

luminite festive cu case

Materiale și instrumente

Cum am spus, câteva lucruri de prin casă:

luminite festive cu case- materiale
 • foi de desen sau coli mai groase;
 • 3-4 șervețele cu modele uniforme, hârtie de cadouri (opțional);
 • foi de calc sau ceva similar;
 • lipici;
 • cutter de calitate bună;
 • coală de indigo (opțional);
 • liner negru;
 • set de luminițe sau lanterne.

Realizare – luminițe festive cu case

 1. Am urmărit, mai întâi, niște modele pe google. Dacă dați căutare pentru “dutch houses drawings”, veți găsi o mulțime de schițe. Am copiat în word și am decupat desenele (funcția crop) pentru a izola câte o casă și a o mări la formatul A4. Am tipărit fiecare casă pe câte o foaie.
 2. În acest punct aveți de ales. Dacă vreți să munciți mai puțin, puteți folosi chiar colile tipărite. Eu am utilizat, în schimb, foi de desen pentru că sunt mai rigide. Pe acestea am copiat desenele la indigo. Am lăsat margini de 2-3 cm în plus pe părțile laterale ale caselor. Ele vor forma, prin îndoire, suportul clădirilor.
 3. Etapa opțională. Am lipit șervețele pe suporturile de hârtie. Pe verso, nu pe desen! Aveam în casă aceste șervețele elegante cu modele argintii și îmi place ce a rezultat prin folosirea lor. Puteți sări peste această etapă. Utilizați coli colorate deja sau lipiți hârtie de cadouri pe desene… în fine, sunt multe opțiuni!
 4. Am decupat ochiurile ferestrelor cu un cutter.
 5. Contururile ferestrelor le-am desenat cu un liner.
 6. Pe spate am lipit o foaie de calc reprezentând sticla.
 7. Am îndoit marginile (plusul de hârtie) pentru a obține suportul caselor.
 8. Am aranjat în spatele lor luminițele. Acestea pot fi, de asemenea, lanterne sau lumânări (cu mențiunea ca în acest caz să aveți grijă la flacără!)

Cum spuneam la început, mi-am dorit de mulți ani să realizez aceste luminițe festive cu case olandeze.

luminite festive cu case olandeze

Acum am reușit și am un decor nou-nouț de Crăciun!

Alte decoruri simple din hârtie

Dați click pe denumirea fotografiilor dacă vreți să aflați detalii despre ele.

2 Comments
 1. Ce idei dragute!!!

Leave a Reply