Natura se îmbracă tot mai mult în aceste zile în culori profunde, tandre. E timpul unei schimbări și în casă. Interioarele poartă aceste înnoiri prin câteva decorațiuni de toamnă.

În plus, pentru persoanele foarte ocupate, care nu au timp de migălit decoruri peste decoruri, e o acțiune inteligentă să înceapă deja să aranjeze casa cu elemente care pregătesc Crăciunul.

Dacă vi se pare prea de tot ceea ce tocmai am spus, așteptați să le enumăr!

Vă povestesc în continuare cum încep deja, subtil, să pregătesc casa pentru sărbătorile din iarnă.

Obiecte naturale de sezon

Acestea sunt: crengi, frunze uscate, conuri, nuci, pe care le așez în boluri, pe rafturi, în vaze. Ele se vor integra în decorațiunile de Crăciun. Pe măsură ce ne apropiem de sărbători, le alătur obiecte tot mai strălucitoare și mai sofisticate.

decoratiuni de toamna

Lumânări decorative

Deja umblu la colecția de lumânări și le așez în sfeșnice, candele (photophore) sau pe farfurioare. Le voi împrăștia prin casă, la îndemână, pentru a anima atmosfera în zilele neguroase sau serile lungi.

Photophore - decoratiuni de toamna

Pături și perne

Am început să scot pături și perne pufoase. Încet-încet, tot mai multe vor poposi pe canapele, fotolii și scaune. Îmi doresc să cumpăr o pătură cadrilată din lână, doar că bugetul se va duce pe alte urgențe. Poate anul următor…

Arome

Pentru mine, decorul presupune îmbrățișarea tuturor simțurilor. Nimic mai normal decât să pun mere cu scorțișoară la cuptor sau să fierb amestecul special de mirodenii cu care să inund toată casa.

mirodenii

Mai târziu voi încerca niște ghirlande de mere uscate, asortate cu scorțișoară și foi de dafin.

Și trebuie să ne reamintim de pe acum de toate mâncărurile iernii. De supele fierbinți, dense și gustoase, de preparatele la cuptor care să încălzească aerul din bucătărie, de ciocolata aburindă sau ceaiul aromat.

Pregătirea șemineului

Am avut deja câteva tentative să fac focul la șemineu, mai ales în zilele când negura densă de afară îmi dădea o stare ce trebuia combătută cumva.

Chiar dacă am amânat pornirea lui, de acum șemineul trebuie organizat. Cu un sistem bun de alimentare cu lemne, cu unelte pentru foc, chibrituri speciale și aprindere eficientă. Anii trecuți foloseam hârtie de ziar, dar cum ziare nu mai am, voi recurge la conurile de brad.

semineu - decoratiuni de toamna

Vesela de toamnă – iarnă

Pentru o colecționară de ceramică și porțelan ca mine, fiecare anotimp e o bucurie de a etala serviciile care se potrivesc cel mai bine sezonului. Acum aduc în bucătărie farfurii în culori intense, potrivite toamnei, și le voi pregăti în curând pe dragele mele porțelanuri de Crăciun.

Decorațiuni de toamnă… spre iarnă

Iată cum iarna își face apariția încet-încet în casa și în viața noastră. Toate aceste modificări cu decorațiuni de toamnă le fac de acum, treptat, atunci când găsesc puțin timp liber, ca să mă pot bucura tihnit de căminul meu (aproape) renovat.

Aceste elemente vor fi îmbogățite cu altele, mai strălucitoare, mai spectaculoase, pe măsură ce ne vom apropia de sărbători.

Leave a Reply