După cum știți, vara aceasta am vizitat Parisul la pas. Optzeci și șase de kilometri în patru zile – măsurați. Când m-am pregătit pentru această experiență, unul din punctele principale a fost organizarea genții pentru excursii.

Am căutat, mai întâi pe internet, modele de geantă create pentru acest scop. Trebuie să spun că nu sunt adepta rucsacului. Nu mă simt în siguranță cu actele sau banii atârnând pe spate. Voiam o geantă pe umăr cu anumite caracteristici.

Cum trebuia să fie:

  • încăpătoare,
  • ușor de purtat,
  • să aibă multe sertare,
  • acestea să fie accesibile.

Geanta care a avut multe review-uri bune pe Amazon și despre care am citit pe bloguri a devenit modelul pe care l-am căutat. Mai întâi pe site-uri românești, apoi prin magazine. Am dat de marca respectivă la magazinul Victoria. Nu știu dacă era originală sau o copie, dar nu mi-a plăcut materialul deloc (un fâș). Și nu avea nici așa multe despărțituri cum mă așteptam.

Apoi, din întâmplare, am găsit un model asemănător la Bucur Obor, la unul din magazinele de marochinărie. O geantă, de data aceasta, din piele ecologica, moale și plăcută tactil. Am fost extrem de încântată de descoperire și am cumpărat-o imediat. Îmi pare rău că nu am păstrat eticheta ca să vă spun cine o produce. Nefiind de firmă, nu are niciun însemn pe ea.

organizarea gentii pentru excursii

S-a dovedit perfectă, chiar fără locul special de sticlă de apă. În fotografie am umplut-o cu maxim de efective, dar, în realitate, rar este nevoie de toate acestea deodată.

organizarea gentii pentru excursii

Cureaua se poate trece peste cap și e foarte comodă. Am purtat-o astfel peste tot și nu am riscat să o uit pe undeva, la vreo masă sau la o oprire.

Să vă explic acum de ce modelul pe care l-am găsit e atât de bun.

Organizarea genții pentru excursii

Geanta are patru despărțituri, fiecare dintre ele cu folos.

În primul buzunar am ținut harta, un pix, telefonul și niște ochelari de intervenție rapidă. Sunt de modă veche, îmi place să mă orientez singură și să nu aștept ajutorul unui roboțel. Marchez traseele pe care le străbat, astfel încât harta va deveni o sursă de amintiri ale excursiei, împreună cu alte lucruri. Dar despre aceasta voi vorbi într-un articol separat.

geanta pentru excursii

În al doilea am păstrat organizatorul de geantă, cel pe care îl folosesc mereu și în care țin câteva lucruri: portmoneul, batiste, șervetele umede pentru călătorii, câteva cosmetice și medicamente într-un buzunar cu fermoar, obiecte de scris, tocul cu ochelari, un mini-carnet pentru însemnări rapide, chiar și o mini-ruletă, că deh, asta e.

organizator geanta

Privind fotografia, constat că trebuie să cumpăr unul nou. Am fost foarte mulțumită de el și voi lua unul tot de la Dedoles.

organizare geanta pentru excursii

Tot aici, lipit de organizator, am bullet journal-ul, cel despre care am scris mai demult. Plus linere colorate într-un buzunăraș al genții. Pentru că îmi notez idei, impresii și fac desene în excursii.

liner si bullet journal

A treia despărțitură este perfectă pentru fâșul de ploaie și/sau pentru o sticlă de apă. Spuneam mai sus că geanta nu are un locaș special pentru apă, dar am constatat că stă foarte bine o sticlă de 500 ml, chiar dacă nu se închide fermoarul până la capăt. Un buzunar interior cu fermoar din această secțiune este folositor. Se poate păstra un obiect prețios pe care nu trebuie să îl utilizezi mereu, ca, de exemplu, pașaportul.

organizarea gentii pentru excursii

În ultimul buzunar, mai mic ca dimensiuni, au stat: biletul de tren, de metro sau de tramvai, check-in-ul, cheile sau alte lucruri mici la care am avut nevoie de acces rapid și neîngrădit. Se vede un bilet în partea de sus a fotografiei.

În final…

Deși în această geantă s-au adunat o mulțime de obiecte, atunci când am închis-o, toate au format un buchet strâns, din care am putut extrage rapid ceea ce am dorit la un moment dat. Cureaua lată și materialul moale au disipat greutatea genții, făcând-o agreabilă la purtat.

organizarea gentii

Aș adăuga ce nu am avut în geantă, deși era util. În călătorii este bine să schimb portofelul mare cu două mai mici: unul pentru acte, carduri și bancnote mari, iar celălalt pentru mărunțiș. Astfel încât să am acces la bani fără să risc să pierd toate actele. Am renunțat pentru această excursie la ele. Deși am mers și în multe târguri de vechituri. Nu știu, poate comoditatea, poate obișnuința, m-au făcut să nu las acasă vechiul meu portofel.

O mică parte din reușita unei excursii este dată și de o geantă în care ai tot ce îți trebuie la un moment dat și, foarte important! găsești totul rapid. Eu am reușit, în sfârșit, să găsesc modelul potrivit, în care să păstrez totul în siguranță și în ordine.

2 Comments
  1. Bună ziua. Admir activitatea ta și citesc cu plăcere articolele pe care le scrii. Unde ai mai găsit astfel de organizatoare pentru genți?
    Mulțumesc.

Leave a Reply