Din recenta călătorie la Londra m-am ales cu câteva piese de ceramică Bordallo Pinheiro. Prilej să compun o masă de vară pe terasă. Cred că e prima dată când descriu o masă festivă aranjată aici.

Inspirația

În magazinele de lux din Londra, acest tip de ceramică este foarte bine reprezentat. Vă arăt câteva fotografii de la Fortnum & Mason,

Fortnum and Mason

Harrods,

Harrods

și magazinul de la care am cumpărat eu, Divertimenti.

Ceramica la Divertimenti

Peste tot, a fost un vis să ating și să studiez piesele înșirate pe rafturi.

Terasa

Să revenim acasă, la terasa unde am așezat masa. Aici prezint o felie de viață reală, în care nu e perfect totul, ca în reviste. Dar sper să apreciați serenitatea și farmecul unui loc clădit în mulți ani de suișuri și coborâșuri.

Când ies din casă mă întâmpină calla, begoniile, impatiens, din ghivece și din jardinierele de pe scară.

Calle, impatiens, begonii

Mai departe, o mare de verdeață inundă marginile terasei. Vara scot ferigile, bonsaiul, amaryllis și alte plante din casă, iar vița de vie, zmeurii și companionii lor formează un ecran verde energizant.

Zona de sedere pe terasa

Apreciem în primul rând tufele de zmeură care produc în această perioadă cantități bune de fructe.

Vedere cu bonsai

Locul de ședere de pe terasă este perfect pentru odihnă.

Canapea pe terasa

Chiuveta este practică aici pentru că spăl legumele înainte de a le băga în casă.

Chiuveta pe terasa

Am așezat câteva ierburi aromatice într-o găleată de la Ikea. Observați ce frumos curg ciorchinii de struguri!

Plante aromatice

Masa propriu-zisă este foarte mare și e unicat. Am vrut să arate ca o mobilă veche și solidă. Așa că am asamblat trei scânduri groase de frasin cu margini nefinisate, de aproape 3 metri lungime, pe care le-am lăcuit. Încă nu are picioarele terminate; a rămas într-o formă intermediară de vreo doi ani. Dar e perfect funcțională și asta contează. Scaunele sunt de la Jysk.

Masă de vară pe terasă

Masa de vară pe terasă a vrut să reflecte pasiunea pe care o am pentru ceramica Bordallo Pinheiro. Am văzut-o în atâtea magazine, încât m-am simțit privilegiată că am acasă o colecție micuță. Câteva castronelele sunt cumpărate din această călătorie.

Masa de vara pe terasa

Pentru că am fost doar patru persoane, am așezat farfuriile la un capăt, față în față. La celălalt capăt am amenajat o mică zonă de servit dulciuri, cu porțelanuri delicate decorate cu căpșuni.

Zona pentru dulciuri

Ceramica Bordallo-Pinheiro este scumpă și nu mi-am permis un serviciu complet. Deși o ador! Dar cele câteva piese pe care le am se armonizează frumos cu porțelanul alb cumpărat cu mulți ani în urmă de la Zara și pe care l-am folosit de nenumărate ori.

Masa de vara pe terasa cu ceramica

Farfuriile mici, verzi, sunt de la Ikea, o colecție de un sezon cum au ei uneori. Sub ele am aranjat frunze de viță ca suporturi. Simplu și gratis!

Farfurii

Pentru decor am folosit ramuri de viță care par să iasă dintre scândurile blatului. Poate tot inspirație londoneză, cu verdeața predominând copios în parcuri și grădini.

Masa de vara pe terasa

În cupele de sticlă am folosit lumânări cu citronella, în speranța că ajută un pic la rezolvarea problemei țânțarilor. Hmmm! Se pare că e nevoie de soluții mai drastice.

Lumanare cu citronella

Nu am așezat șervețele la fiecare tacâm, ci le-am grupat într-o cană. Nu a fost o idee prea bună, pentru că le-a zburat vântul repede.

Servetele in suport

Preparate

La final vă arăt câteva preparate. Masa a fost nu numai frumoasă, ci și gustoasă!

Grătarul a mers voios!

Masa de vara pe terasa si gratar

Peștele dorada este prezentat în superbul platou cumpărat din târgul de vechituri din Munchen cu mult timp în urmă. Aș vrea să mai am norocul de a găsi astfel de piese! Lângă el e pâinea cu usturoi și ierburi de la Lidl, una din preferatele noastre.

Peste dorada si bagheta

Tortul de fructe este perfect pentru a folosi ce avem prin grădină. Deși e un pericol total pentru că e absolut delicios, umplut cu fructe și însiropat cu zeamă de la ele, plus o tonă de frișcă! Chiar nu te poți abține!

Tort de fructe

Sper că v-a plăcut această masă de vară pe terasă. A fost o plăcere să stăm aici, înconjurați de verdele grădinii și savurând mâncăruri gustoase.

Masa de vara pe terasa

Leave a Reply