Mă gândesc de mult timp la această scenă de iarnă și m-am inspirat pentru ea din diverse surse. Totuși, de la un simplu vas cu conifere, așa cum am văzut pe internet, am ajuns la o suprafață forestieră considerabilă. Nu m-am putut opri! Rezultatul a fost o adevărată pădure în miniatură.

scena de iarna cu cerb

Prima idee

Am pornit de la ideea de a constitui conifere false, pur și simplu punând crenguțe de tuia în burete de flori. Am folosit două ghivece din materiale naturale, păstrate de la aranjamente florale.

Într-un vas rotund de aramă am așezat alte două ghivece cu crenguțe de tuia. Am cumpărat și un conifer adevărat, un ienupăr, pe care l-am alăturat lor. Ulterior îl voi planta afară. Am mascat ghivecele de plastic cu conuri mici și licheni.

vas rotund cu ghivece de tuia

Dar nu am fost mulțumită de rezultat. Blatul din living-room care ține cât două birouri mari merita ceva mai mult.

Al doilea gând pare mai bun

Așa că mi-a venit ideea de a folosi o bucată mare de sac cu care am acoperit parte din blaturi și glaful ferestrei, inclusiv rama acesteia, pentru ca privirea să fie purtată de la scena interioară până afară, fără alte obstacole vizuale.

scena de iarna

Sacul are suprafața de 2X0,80 metri, iar pe el am așezat ghivecele, apoi am adăugat materiale naturale din care am din belșug în casă:

  • conuri (am ales din cele de dimensiuni mici)
  • licheni
  • felii tăiate de lemn
  • crenguțe
  • trunchiuri de copac

Pentru ca scena să fie savuroasă, am comandat doi cerbi Collecta, de fapt singura cheltuială pe care am făcut-o pentru acest proiect. Cerbii sunt atât de frumoși încât am regretat că m-am oprit doar la ei. În colecție erau căprioare, iezi și alte animale de pădure simpatice.

cerb collecta in scena de iarna
cerb colecta in scena de iarna

Vasul cu ramuri ornate

Într-un colț al biroului am un vas cu crengi de gutui în care pun luminițe la fiecare Crăciun.

Am ales acum să îl îmbrac în sac și pe el pentru că este un vas Datura cu imprimeu în culori tari. La bază am așezat conuri și felii de lemn. Ca să îl leg vizual de scena de iarnă, am desfășurat în jurul lui o panglică din sac.

vas cu crengi si pasari

Pe rămurele stau păsările care sunt amintiri dragi din excursii. Pentru că pânza de sac e destul de anostă, a fost firesc să adaug ansamblului globurile uriașe pe care le-am făcut săptămânile trecute. Mai ales că pasărea paradisului e aurie la rândul ei.

pasarea paradisului si globuri uriase

Întreaga scenă de iarnă

Toată această scenă de iarnă este un minunat loc pentru prezentarea unui bufet rece sau a dulciurilor de sărbători. Se vede că în față este suficient loc pe blaturi pentru platourile cu bunătăți.

scena de iarna si vas cu ramuri

În plus, va fi cu siguranță un subiect de conversație cu musafirii. Și, probabil, vor fi idei de dezvoltare a acestei scene de iarnă pentru anul viitor!

scena de iarna cu cerbi
scena de iarna
scena de iarna

Leave a Reply