Uneori nu găsești să cumperi exact ce ai nevoie pentru a aranja obiecte mici. Dar cu un pic de răbdare și câteva resturi de materiale, poți realiza un organizator din pânză exact pe dimensiunile dorite.

Mă întorc în această toamnă la articole cu activități DIY și de organizare. Am o mulțime de mici îmbunătățiri desfășurate prin toată casa despre care nu am avut timp încă să scriu.

Iau, de pildă, exemplul cutiei în care păstrez clame de păr. Pentru ele, nici gând să găsesc ceva potrivit! Clamele sunt de modele diferite și voiam să le sortez cât de cât pentru a nu pierde timp căutând de fiecare dată ce îmi trebuie. Organizatorul are, în acest caz, o formă neconvențională, pe care trebuia să o realizez dintr-un material maleabil.

organizator din panza

Cum am procedat:

Materiale

  • cutie
  • carton gofrat de la cutii de bomboane
  • pânză tare
  • foarfecă
  • aracet

Realizare – 15 minute

Mai întâi am căutat o cutie potrivită. În acest caz, e din lemn negru lăcuit și are capac (el nu se vede în fotografii). E un mod de a folosi un obiect existent, pe de o parte, și de a da un oarecare rafinament unui organizator pentru cosmetice, pe de altă parte. Putea fi, pur și simplu, o cutie din carton. Numai că eu încerc mai întâi să găsesc utilizare pentru lucruri uitate de prin casă.

Apoi am tăiat un carton gofrat de prezentare de la o cutie de bomboane și l-am așezat în interior.

Cartonul gofrat poate lipsi sau poate fi înlocuit cu hârtie, dar acesta dă ținută aranjamentului. Eu îl aștern în multe cutii de organizare. (Iată de ce nu-l arunc de obicei după ce mănânc bomboanele!) De multe ori, este mai bun decât buretele.

organizator din panza- executie

Pe el am lipit cu aracet o pânză tare, cu aspect apretat, formând falduri mărunte din loc în loc, câte am considerat că sunt necesare și la distanțe diferite.

organizator din panza - executie

Asta a fost tot!

Da, uneori este nevoie și de o cutie mai altfel, iar cel mai maleabil este materialul textil. Un organizator din pânză este extrem de ușor de realizat și își dovedește eficiența în multe cazuri.

Alte organizatoare pentru obiecte mărunte:

Organizarea cu obiecte cărora nu le găsiți rostul

Fiecare lucru la locul lui – nasturi

Leave a Reply