Cand m-am mutat in casa noua am hotarat ca doua corpuri din vechea biblioteca sa ajunga in bucatarie, intr-un intrand apropiat  sufrageriei. Imi placeau si vroiam sa le pastrez pentru a depozita in ele vesela si cartile de bucate. In mod instinctiv am adoptat aceasta solutie nestiind pe vremea aceea ca americanii au un loc in casa numit “butler pantry” pozitionat intre bucatarie si sufragerie si in care tin obiectele necesare asezarii mesei. In functie de cat de instarita e casa si cat de mare e dorinta proprietarilor de a trai confortabil, acest loc e dotat – pe langa dulapuri – cu chiuveta, frigider si alte ustensile utile pentru servirea mancarurilor si a bauturilor. Dar nu e cazul meu.

 

Dulapurile mele pastreaza vasele de care nu uzez zi de zi, dar asezate aici sunt comod de folosit, atat din zona sufrageriei, cat si din bucatarie, atunci cand doresc asta. De curand le-am dat o noua infatisare si va impartasesc acest proiect de week-end. Desi pare complicat, nu e chiar asa; trebuie doar sa va faceti curaj in cazul in care va place ideea.

Mai intai am desfacut vechile balamale; si aici am avut ceva de lucru. Erau foarte proaste si montate defectuos din fabrica. Le-am inlocuit cu unele de la Ikea, iar aici m-a ajutat sotul meu. La fel am procedat cu manerele usilor.

Am ales un tapet de buna calitate, intr-o culoare vesela si asortata cu culoarea peretilor bucatariei. L-am lipit in interior cu adeziv special de tapet care a aderat foarte bine la lemn.

Idei: Daca va tenteaza ideea, ar fi foarte interesant sa lipiti o fotocopie dupa o pictura celebra sau chiar damasc sau brocart. Instinctul artistic va va calauzi sa gasiti solutia adecvata in functie de ambianta generala.

Pentru rafturi am folosit servete realizate din bucati decupate din damascuri vechi si le-am ornat cu modele diferite de dantele si broderii. Apretate si calcate frumos pun in evidenta obiectele asezate pe ele.

Idei: In general in dulapurile cu vesela buna este elegant ca rafturile sa fie acoperite cu tesaturi de calitate, fie ca interioarele se vad de afara sau nu: damasc si chiar brocart, daca se doreste un efect dramatic si sofisticat.

Intre timp in locul vechiului mobilier din bucatarie au aparut dulapuri noi de la Ikea, dar batrana mea biblioteca a ramas la locul ei si nu as renunta la ea oricate alte modificari as mai realiza.

Leave a Reply