Pentru ca e sfarsit de saptamana si poate aveti timp sa mergeti la cumparaturi si pentru ca se apropie Pastele, iata cateva idei de prezentare a bauturilor.

Nu numai mancarea trebuie sa aiba parte de aranjare frumoasa la o masa. Si bauturile trebuie sa arate bine. Aceasta inseamna sa evitam cat se poate de mult sticlele din plastic. Sticla simpla sau cea innobilata sunt ideale pentru a admira culoarea si sclipirea licorilor inainte de a le savura.

Pentru lichioruri sticlele de cristal sunt cele mai potrivite. Un model de provenienta romaneasca.

 

O sticla din cristal cu insertii din argint cumparata de la Sarra Blu.

 

Vinul din productia proprie sau cel luat direct din podgorii reprezinta o garantie ca nu ne alegem cu o bautura falsificata. Pentru prezentare se folosesc carafe, ca cea care se gaseste la Ikea, din sticla lucrata manual. Din pacate nu are dop si pana la o solutie de calitate am recurs la o improvizatie care are si ea hazul ei.

In consignatii sau pe la targuri gasiti modele de carafe vechi.

 

Vinul rosu in sticle imbuteliate se prezinta in suporturi inclinate ca cel din fotografie, din metal argintat.

Si tuica are parte de o sticla rustica.

 

Daca doriti sa daruiti o sticla, gasiti la Bamboo cutii de prezentare din lemn, ca cea din fotografia de mai sus.

Cu mai multi ani in urma designera Genevieve Lethu a imaginat o imbracaminte din ratan impletit, special conceputa pentru a imbraca sticlele din plastic. La noi nu am gasit ceva similar, dar se poate folosi o frapiera ca in fotografia de la inceputul articolului pentru prezentarea apei minerale pentru ca aceasta nu se poate turna in alte sticle. Sau, de ce nu? va puteti intoarce la anticele sifoane. Eu, din pacate, nu am asa ceva, dar mi-am propus sa fac rost.

3 Comments
  1. Cred ca ai vrut sa spui Sarra Blu, nu Sensiblu 🙂

    Site-ul tau e foarte interesant si folositor, dar nu-i prea activ. sa fie oare din cauza ca nu ai optiunea de “comentarii recente” pe prima pagina?

  2. Comentariile vechi s-au pierdut cand a fost schimbata platforma. Mi-a fost greu sa renunt la Joomla si sper sa ma obisnuiesc repede cu WordPress.

  3. Ai dreptate, multumesc pentru corectura. Sunt clienta a ambelor magazine! Voi modifica textul.

Leave a Reply