Am văzut în ultimele zile pe internet o mulțime de mese aranjate pentru Crăciun. Credeți-mă, nu mai pot! Prea mult alb și mereu culori neutre. Neutral, neutral, peste tot. La un moment dat, toate mesele mi-au părut că arată la fel. Sunt fără îndoială rafinate, dar, din prea multă repetiție, devin îngrozitor de plicticoase. M-am cam enervat și am hotărât într-o clipă că voi face o masă de Crăciun în roșu. Mult roșu!

masa de Craciun in rosu

Și deodată mi-a venit ideea centrului de masă. Am turnat o cantitate apreciabilă de zăpadă artificială pe un platou și am aruncat câteva bobițe roșii prin ea. Apoi am așezat în mijloc ursulețul de ciocolată primit într-un pachet de dulciuri, în avanpremieră, de la băiatul meu.

masă de Crăciun

Masa de Crăciun în roșu este de patru persoane, pentru o seară în familie.

Da, are șervețele de hârtie! Plus farfurii de vreo 6 lei bucata (cele roșii). Conuri adunate din pădure, globuri ieftine.

Dar și farfurii decorate frumos sau pahare de cristal. Elemente de porțelan de la Villeroy & Boch, căni ornate minunat, suporturi elegante.

cana de Craciun

Acest mix face ca masa să fie decontractată și sper ca atmosfera generală să fie, de asemenea, relaxată și veselă.

Cum centrul de masă este, de obicei, punctul de pornire al conversațiilor, voi începe prin a le spune copiilor ce entuziasmată am fost când am văzut în pachet ursulețul de la Laderach. Anii trecuți, când am ajuns la Zurich, am avut tentative de a cumpăra de la această cofetărie figurine de ciocolată. Toate au eșuat lamentabil! Nu am putut da așa mult pe ele, oricât de frumoase ar fi fost și oricât curaj mi-aș fi luat intrând acolo. Cred că băiatul meu a ținut minte și mi-a făcut această surpriză. Cu lamentările mele privind prețul ciocolatei voi fi ținta ironiilor, desigur. Dar eu sunt mama, nu am ce face, trebuie să suport! cum spune de multe ori fata mea.

Ursulețul stă pe suportul său auriu care acum apare prin zăpadă ca și cum ar fi gheața pe care a căzut în fund.

centru de masa de Craciun

Celelalte elemente au combinat roșul aprins precum obrazul înghețat al lui Moș Crăciun cu maronul dulce, albul imaculat și puțin argintiu.

Șervețelele sunt foarte simpatice, cumpărate demult și redescoperite acum. Le-am pliat în formă de brad și am plasat câte un glob mic, roșu, în vârful lor. Am ales cea mai simplă formă de a îndoi hârtia.

servetele si farfurii pe masa de Craciun

Încă o sugestie este sprijinirea cuțitului pe un băț de scorțișoară. Îmi doream să găsesc ceva potrivit pentru asta și m-am bucurat nespus când mi-a venit ideea!

Suporturile argintii sunt de la Jysk și îmi plac foarte mult. Se vor potrivi multor aranjamente pe care le voi face. Farfuriile mari sunt unele ieftine, cum spuneam mai sus, luate de la Carrefour. Farfuriile cu model sunt luate de la târgul de vechituri din Munchen.

centru de masa de Craciun in rosu

Am adăugat și anul acesta câteva piese colecției Toys delight și iată cât de frumos se încadrează în aranjament!

Organizare

După primele discuții și la aducerea mâncării, centrul cu ursulețul de ciocolată va poposi pe masa alăturată. La fel cănile, dacă vor fi folosite la ciocolată caldă. Dacă vor găzdui vinul fiert, vor rămâne pe loc.

Aceasta este masa de Crăciun în roșu. Veselă, plină de culoare, anticipând sărbătorile ce vor veni.

masa de Craciun in rosu

Alt mod de a aranja un șervețel:

servetel in forma de bradut
8 Comments
  1. Adorabil!

  2. Ce frumos! si vine Craciunul!

    • Mulțumesc, Stella! Aștept cu atâta nerăbdare să vină acasă copiii! Nu am fost împreună aici de acum un an.
      Sper să ne întâlnim și noi, cumva!

  3. Rosu,alb si verde culori care pentru mine sint specifice aranjamentelor pentru Craciun!
    Foarte frumos!
    Sa aveti un Craciun vesel in familie!

  4. si eu tot in rosu si auriu vreau sa decorez anul acesta.Foarte frumos totul! :)multumim.

Leave a Reply