Dacă ați văzut în magazine sau pe internet ghirlande și lumini feerice și vi s-au părut foarte scumpe, aflați că le puteți face singuri. Sau, poate, ați căutat în zadar o anumită combinație de culori, niște ornamente speciale.

Oricât de grandioase ghirlande ați fi văzut, e atât de simplu să le reproduceți!

Ghirlande feerice

Ghirlandele cu aspect sofisticat pornesc de la câteva materiale obișnuite, cu prețuri modice:

  • o împletitură simplă din brad;
  • seturi de globuri, preferabil de 3 mărimi;
  • sârmă de florărie;
  • luminițe, opțional.

Desigur că varianta interesantă este ca bradul să fie natural. Am încercat-o în primii ani în care am locuit la casă. Doar că efortul realizării ei în fiecare iarnă și banii implicați m-au determinat să recurg la varianta artificială. Din fericire, în aceste zile există reproduceri realistice, iar o ghirlandă o dată făcută se poate folosi iar și iar.

ghirlande si lumini feerice iarna

Pentru decorațiunile de afară am folosit globuri de mai multe culori.

Am explicat acum câțiva ani pe larg cum am realizat ghirlandele de exterior.

decoratiuni Craciun

Pentru cele de la șemineu am ales doar culoarea roșie.

ghirlande feerice

Efectul este spectaculos dacă numărul globurilor este mare. În acest caz am folosit peste 100.

ghirlande cu globuri

Ca procedeu, întâi am fixat pe poziție ghirlanda, apoi am început să montez globurile. La început nu arăta extraordinar, însă, pe măsură ce adăugam globulețe, ansamblul devenea tot mai elegant.

Ghivecele cu brăduți naturali au sporit frumusețea decorului.

Lumini feerice

În timpul iernii îmi place să adaug luminițe atât în casă, cît și în exterior. Ele dau nopților lungi și zilelor mohorâte o atmosferă de basm. Cred că înlătură, în mare măsură, inclusiv depresia determinată de lipsa îndelungată a soarelui din această perioadă.

Decorațiunile mari luminate costă destul de mult. Un pomișor de la Jysk este 250 de lei (cel din mijloc).

luminite jysk

Dar dacă aveți crengi uscate la îndemână, nu vă rămâne decât să așezați ghirlande de lumini pe ele și decorul feeric este gata instant. Cu câteva zeci de lei puteți cumpăra o ghirlandă luminoasă cu leduri (dacă nu o aveți deja printre decorurile de Crăciun.)

Orice copac se pretează. Mie mi-au plăcut crengile mai ciudate ale gutuiului care, de la tăierile de primăvară, nu ajung niciodată la foc sau la compost, ci în aranjamentele mele.

lumini feerice diy

Ghirlandele utilizate aici sunt foarte vechi, nici nu mai știu de unde le-am cumpărat. Îmi plac foarte mult pentru că ledurile sunt vârâte în steluțe, iar firele sunt ornate cu beteală. Într-un astfel de aranjament am așezat păsările cumpărate din Rotterdam și din Zurich, amintiri din vacanțele de iarnă pe care le-am petrecut în decoruri de vis.

ghirlande si lumini feerice

Acestea sunt primele decoruri pe care le-am instalat și vor sta mult după trecerea sărbătorilor. Le voi strânge abia atunci când zilele vor da semne că vor învinge nopțile, când primăvara se va simți în aer, iar eu voi căuta mai mult lumina naturală decât aceste luminițe feerice.

Leave a Reply