Nu am fost tocmai exactă când scriam despre lucrările de grădină din luna mai. Aminteam acolo de tăierea arbuștilor. Într-adevăr, ramurile care au înflorit trebuie îndepărtate pentru a asigura o priveliște impresionantă și anul următor. Dar, după cum specific acum, nu dintr-odată, pentru că ne putem bucura de buchete din grădină pe tot parcursul înfloririi arbuștilor. Să vorbim astăzi, ca exemplu, despre iasomie.

iasomie

Începe spectacolul ei. Florile se deschid împrăștiind un miros de care nu mă mai satur. Așa că am adus ramuri în casă și le-am așezat în vaze.

buchet de gradina- iasomie

Buchetele sunt spectaculoase. Sunt foarte înalte și pline de verdeață, astfel că nu mai trebuie adăugate alte plante.

buchet din gradina

Pentru că am un soi de nebunie și îmi place să folosesc tot ce am la dispoziție, din micile rămurele de iasomie pe care le-am tăiat de la baza ramurilor lemnoase am realizat un mic aranjament în vasul cu mușchi (vă mai amintiți de el?). Iar frunzele îndepărtate au ajuns la compost. Nimic nu se pierde!

buchet mic cu iasomie

Pe măsură ce înfloresc trandafirii, ei se vor adăuga la buchete mai mici cu iasomie, până ce aceasta se va ofili.

buchet din gradina

Buchetele din grădină se vor perpetua pe parcursul sezoanelor următoare.

Aș scrie și că nu văd un lucru rău dacă tăiați câte o ramură înflorită din parcuri publice. Cred că ați ajuta și planta, și pe îngrijitorii ei. Dar mi-e teamă că intru pe un teren minat…

Dacă vreți să vedeți alte buchete de primăvară, intrați pe blogul unei doamne deosebite.

vas cu iasomie

Leave a Reply