Aceasta este continuarea articolului despre organizarea rețetelor.

 

Cu multitudinea rețetelor de pe internet, e de la sine înțeles că am salvat sute pe laptop. Însă în bookmark, chiar împărțite pe categorii, erau greu accesibile. Bine, în cazul vreuneia pe care am preparat-o și care mi-a plăcut, am tipărit-o și a ajuns în dosarul de rețete, dar cele mai multe au rămas uitate.

Programul de organizare de care am mai amintit, Trello, oferă posibilitatea de a atașa fotografii rețetelor și astfel, făcându-le vizibile, sunt mai atrăgătoare în a le încerca.

Testați-l, e gratuit! În plus, extrem de ușor de folosit. Băiatul meu, care mi-a recomandat acest program, m-a lăudat că am devenit expertă în a-l utiliza și asta doar după vreo două ore!

Pentru a păstra coerența, am folosit ca LISTE numele categoriilor din dosarele mele. Iar titlurile rețetelor sunt cartelele (CARD). Lor le-am atașat linkurile către site-urile unde le-am găsit, plus o fotografie care e vizibilă pe BOARD. (Board-ul cuprinde totalitatea rețetelor).

Aici găsiți modalitatea de realizare: Converting Recipes From Bookmarks  Into Cards

Pentru că eu nu am avut intenția de a realiza colecția de rețete pe laptop, ci doar le țin în așteptare până ajung în dosare, nu am copiat pe cartele ingredientele. Nu m-a interesat decât linkul. Cine dorește să țină totul sub formă informatică va urma toată procedura.

 

retete pe trello

 

Pe lângă rețete, se pot adăuga: liste de cumpărături, meniuri, în general ce consideră fiecare că îl poate ajuta în organizare.

O listă pe care am adăugat-o este pentru echipamente pentru bucătărie pe care le găsesc pe internet și care mai au de așteptat până să le cumpăr.

Alte sugestii: restaurante favorite cu meniul preferat (de păstrat un link și un număr de telefon), fotografii de la mese, aranjamente pe care le dorim pentru unele preparate.

Dacă doriți să colaborați cu alte persoane pentru a organiza o masă, le puteți invita pe BOARD-ul dumneavoastră, ele pot atașa link-uri pe el, vă împărțiți sarcinile și stabiliți date limită pentru ele. E un real ajutor pentru grupuri care vor să realizeze ceva împreună.

 

 

Deși mai am multe rețete de introdus în Trello, mi-a făcut bine această trecere în revistă: unele link-uri nu mai erau valabile, altele nu mă mai interesau și, la fel cu paginile rupte din reviste, “teancul” de fișiere a scăzut semnificativ. E plictisitor să faci copy-paste de sute de ori, așa că e o activitate care se poate combina cu o alta: un film, o conversație sau pregătirea unei mâncări! 🙂

 

Această modalitate de organizare este complementară celei pe suport de hârtie dar, în funcție de preferințele fiecăruia, una din ele va deveni majoritară.

NOTĂ: Trello nu este singurul program de organizare. Este la modă acum și din ce în ce mai folosit, însă pe piață sunt multe altele.

Leave a Reply