Viața e un puzzle. Uneori punem piesele cam dezordonat pe masă. Uneori chiar forțăm o anumită configurație fără să ținem cont că piesele nu se potrivesc defel. Apoi avem o revelație și vedem foarte clar imaginea de ansamblu; nu ne rămâne decât să așezăm piesele corect. Din păcate, în alte situații, bâjbâim nepermis de mult în căutarea unui sens.

 

Craciun 2018

 

Pentru a clarifica ce îmi doresc de fapt să fac în anul următor și să nu mai consum timp pe o alergătură fără sfârșit, ajungând inevitabil să neglijez lucruri pe care doream să le fac, am început să stabilesc obiective personale la început de an. Mă ajută și faptul că folosesc acum sistemul din bullet journal (de care am scris mai demult). Știu, toți ne propunem să facem diverse lucruri în noul an. Dar nescrise, neasumate cu date de îndeplinire, au șanse să se piardă în mulțimea activităților zilnice. Deși firma la care lucrez are un sistem ISO implementat și cunosc procedura, în viața personală nu am aplicat-o până de curând. Mi se părea evident ce urma să fac și totuși…

 

 

Obiectivele trebuie să fie realiste, clare, să poată fi cuantificate. Și nu trebuie doar scrise, ci și recitite din timp în timp, ajustate dacă e necesar; în orice caz, ele sunt ca un far care ne călăuzește pașii viitorului.

Și, cel mai important: trebuie asumate. Pot scrie că vreau să slăbesc 10 kg până la sfârșitul anului. Dacă nu îmi fac un plan clar pentru îndeplinirea acestui deziderat, dacă mănânc orice și oricând, va fi doar o dorință scrisă pe hârtie și de neîndeplinit.

 

Am notat câteva cerințe și în privința blogului. Am hotărât să scriu mai des, cu câteva linii tematice clare.

Am strâns multe povești din timpul renovării și voi împărtăși din experiența acumulată. Am recondiționat obiecte, am construit altele noi, am amenajat interioare. Și voi aranja mai multe mese  frumoase, acum că lucrurile încep să revină la normal. Toate acestea pentru căminul nostru în care vrem să trăim frumos.

 

Craciun 2018

Dar o casă frumoasă și nefuncțională e un muzeu. Un loc în care cu greu te descurci și nu poți avea pretenția ca orice activitate să fie eficientă.  Această a doua linie tematică va cuprinde articole despre organizarea casei, a grădinii, despre aparatele electrocasnice care ne fac viața ușoară și sper că voi putea scrie despre organizarea activităților casnice pe luni.

Am de gând să povestesc în continuare despre locuri vizitate (și mă refer aici inclusiv la București), să prezint case și grădini care să ne inspire.

 

Am avut destul de puțin timp să mă uit pe blogurile de acasă și acum câteva zile, când le-am luat la rând, am constatat că prietenii mei bloggeri au încetat să mai scrie sau scriu extrem de puțin. M-a întristat acest lucru. Știu că și eu am avut mari perioade de pauză, că nu am mai putut uneori nici măcar să deschid propriul site, darămite pe al altora. Acum obiectivul meu clar este să scriu despre alte bloguri cu profil asemănător cu al meu și de fiecare dată când mi se va părea ceva interesant să menționez aici.

Situația blogurilor practice este atât de anemică și se folosește atât de mult copierea fără discernământ a siteurilor de limbă engleză, încât merită să fac un pic de publicitate conținuturilor originale, pe cât îmi permite micuțul meu colț de internet.

Sper să mă urmați în această întreprindere.

 

Pentru acest an, vă doresc să îl parcurgeți sănătoși, să vă faceți viața un pic mai plăcută și mai ușoară, să visați, să sperați, să încercați!

La mulți ani!

14 Comments
 1. La mulți ani si un an nou cât mai organizat !
  Mersi pt pontul cu agenda…mâine o si pun in practică 🤗😉

 2. Mult succes in tot ce ti-ai propus! Astept cu drag postarile despre renovari!
  Si eu sunt cu listele, pentru ca imi ofera in primul rand claritate si motivare!!!

 3. La multi ani! Un An Nou cu multa sanatate si visuri implinite !

 4. Mult succes in realizarea obiectivelor propuse. Va doresc un An Nou plin de impliniri si realizari cu sanatate, bucurie, fericire si prosperitate.La multi ani!

 5. Mulțumesc! Sper să ne motivăm să aducem mai multe informații despre grădinărit. La mulți ani!

 6. La mulți ani și mult succes în ceea ce ți-ai propus!
  Eu te urmăresc cu interes, mai ales că am o renovare planificată anul acesta.

  • Ce mă bucur! Sper să aduc informații folositoare și să ne împărtășim experiențele.
   La mulți ani!

 7. La multi ani! Mult spor in tot ce intreprindeţi şi multă înspiratie!

 8. La multi ani, sanatate si scopuri atinse!

  Am inceput si eu sa-mi scriu prioritatile. Cumva ajuta!

Leave a Reply