Primul an în care am fost cumpărătoare de Black Friday. Vă vine să credeți că până acum nu am contractat microbul acesta? Anii trecuți soțul meu făcea câte o achiziție bine gândită (de exemplu, granitul din fața casei a avut o reducere bună). Acum însă am participat și eu activ la carnavalul sezonului cu o listă bunicică. Din păcate, tocmai porțelanul pe care mi-l doream nu a fost inclus în oferte.

 

În plus, m-am uitat prin magazine după obiecte de sezon și am observat că prețurile au luat-o razna. Decorațiunile de Crăciun sunt scumpe, lăsând o gaură imensă în portofel.

Cum aveam nevoie să decorez noile mobile din hol, m-am limitat doar la câteva cumpărături.

Pentru că m-am gândit la un truc.

M-am înarmat cu vopsele, pensule și sclipiciuri și am căutat primprejur lucruri pe care le puteam decora: conuri de brad, lemne, placaj.

 

Apoi am adăugat vase, bibelouri și globuri pe care le aveam deja și astfel am făcut față provocării.

 

Decor de Craciun

 

 

E o nebunie să încerci să cumperi mai multe decorațiuni în această perioadă. Sfaturile de pe internet sunt să faci aceste cumpărături după terminarea sărbătorilor, dar cui îi mai arde atunci să cumpere globuri și moși Crăciun pe care să le folosească abia peste un an?

Pentru rafturile din hol am folosit obiecte albe (sau pe care le-am colorat astfel), argintii și aurii.

Pentru consolă am ales nuanțe aurii mai puternice. Aici conurile sunt aurite, dar am lăsat lemnele naturale.

 

decor de Craciun

 

Nu mi-a plăcut niciun bibelou căprioară prin magazine, așa că figurinele animaliere sunt reprezentate de un cal alb din porțelan și de două păsări superbe cumpărate din Rotterdam acum câțiva ani.

 

Decor de Craciun

Trunchiurile de copac albite sunt interesante și le-am pus în vârf globuri aurii.

 

Decor de iarna

 

Spiritul practic a învins și de această dată, așa că am așezat pe rafturi multe lumânărele în culori asortate care vor fi folosite în perioada sărbătorilor. Pentru că le am la vedere, va fi ușor să le folosesc atunci când voi dori.

 

Decor de Craciun

 

Holul este voit sobru și rece pentru a face un contrast puternic cu celelalte camere care sunt decorate în roșu, verde, auriu.

M-am abținut să așez pe rafturi cărți. Biblioteca de alături este însă opulentă, plină ochi de volume și contrastul este interesant. Când voi termina de ornat și acea cameră le voi arăta împreună.

Decorațiunile cumpărate anul acesta sunt de la: Zara Home, Kika, H&M, Diverta, Decoin Homeware. Acum, că am înșirat magazinele, pare că am exagerat totuși cu cumpărăturile!  -:)

 

Leave a Reply