Lucruri obișnuite, pe lângă care trecem nepăsători, au o semnificație anume pentru alți oameni.
Pentru cine trece de poarta casei mele, jardinierele terasei de la intrare înseamnă niște lucruri drăguțe.
Pentru mine reprezintă:
- modelul de lavandă plantată printre pietre gri care se regăsește în tot orașul Zurich, oraș care l-a adoptat pe băiatul meu;
- pietrele culese de pe malul Mării Egee, într-o vară grecească frumoasă, împreună cu o dragă prietenă;
- amintiri și sentimente care mă ating de câte ori le privesc.
Dupa ce vechile tufe au imbatranit si au pierit, am asteptat un timp, pana cand terasa a fost pregatita sa primeasca rasaduri de Lavandula angustifolia Munstead. Din cele patru plante, doar una a trecut mai greu prin iarna; celelalte s-au adaptat si arata minunat.
Partea practica
Pentru ca acest aranjament sa reuseasca, este nevoie sa folositi o panza speciala de gradina, permeabila, pe care sa asezati pietrele. Altfel, udand, acestea se vor murdari de noroi in timp. In plus, in acest mod, buruienile vor fi stopate in a inainta printre pietre.
Rezultatul? Un aspect clar, curat si de durata. Un aranjament elegant, potrivit si pentru o casa clasica, si pentru una moderna.
Alte considerente
- Nu orice plante se califica pentru jardiniere decorate astfel: acestea trebuie sa fie rezistente la uscaciune si sa suporte bine caldura. Pietrele se incing la soare si pot arde frunzele sensibile. Cele mai potrivite sunt plantele pentru rocarii.
- Aveam deja un obiect decorativ care arata simpatic noaptea si care s-a integrat frumos in decor.
- Pentru aranjamente de dimensiuni mari exista aspiratoare de frunze. Le-am vazut la lucru si m-au incantat, dar pentru moment sunt un lux la care doar visez. Deocamdata culeg cu mana frunzele care au cazut printre pietre.
P.S. Voi scrie si despre cum am realizat jardinierele… mai tarziu. Momentan vreau sa-mi alung din minte santierul atotcuprinzator si sa ma bucur de perioada de amenajare.
Ca de obicei ne oferi informatii foarte utile pentru care iti multumesc mult.
Astept cu nerabdare postarea despre cum ai realizat jardinierele.
Cat priveste renovarea nici nu vreau sa ma gandesc la cata toleranta ar trebui sa acumulez. Uras santierele. 🙂
Iti tin pumnii stransi stransi ca sa se finalizeze cat mai repede si cat mai bine !
Un santier in casa inseamna o trauma. Nu intelegeam de ce pe site-uri americane de amenajari se face mereu referire la folosirea unei locuinte temporare pe perioada desfasurarii lucrarilor de constructii. Acum am inteles pe pielea mea ca ei, cu spiritul atat de practic, stiu ce sfaturi sa dea.
La mine nu era neaparat necesar sa plec din casa, dar era mult-mult mai bine sa amenajez o bucatarie temporara intr-o zona din afara ariei de renovare.
Multumesc pentru vizita si pentru comentarii!
Asa este, si eu m-am intrebat cand am citit prima oara despre asta. 🙂
Niste cunostinte de-ale noastre au si pus in aplicare mutarea temporara pe perioada renovarii. Au folosit si un depozit special amenajat pentru a proteja mobila. Habar n-aveam ca exista un astfel de business.
Cat priveste vizita, iti pot spune ca o fac cu mare drag de fiecare data. Este o incantare !
Nu intotdeauna las si comentarii si-mi pare tare rau. Dar, fac tot posibilul sa revin cu cate un feedback atunci cand apuc sa pun in aplicare cate-o idee de aici. Ultima a fost cea cu pastrarea globurilor de brad in cutiile de pantofi. 🙂
Mersi, Mihaela! 🙂
Foarte utila informatia cu jardiniera….noi mai avem o luna si ne mutam in casa noastra care nu va fi in totalitate gata…dar asta este situatia cu chiriile la noi…cand trebuie sa pleci, pleci…si nu mai am chef sa ma mut in alta chirie…mergem in casa si le facem pe parcurs. Cu siguranta voi pune si eu lavanda….fetele pastreaza de la o nunta semintele de lavanda din marturii. Spor la treburi
Multumesc si mult succes!