Mergi pe o straduta cocheta din centrul orasului, in panta, vezi o cladire veche cu o inscriptie mica si urci cu un lift minuscul spre un apartament obisnuit… ei, bine… nu chiar atat de obisnuit.
Imediat ce usa acestuia se deschide si o doamna extrem de amabila te intampina, te trezesti inconjurat de toate visele copilariei.
Inghesuite pe polite din sticla stau jucariile generatiilor trecute, salvate de la elanul distructiv al proprietarilor de drept sau de la atacul nemilos al nepasarii ulterioare si al timpului. Se vede ca aceste exemplare au fost tratate cu dragoste si grija, reusind sa ajunga pana la noi neschimbate.
Toate au avut scopul de a incanta, a provoca, a distra, a uimi micutii care au fost suficient de norocosi sa se nasca in familii instarite. Caci, inainte de productia de masa chinezeasca, aceste lucruri delicate erau facute cu multa migala si costau foarte mult.
Va las in compania fotografiilor ca sa studiati singuri ce insemna acum cincizeci sau o suta de ani sa fii copil [bogat].
Enjoy!

In centru-jos este un vas de cupru specializat pentru prepararea unei bauturi relativ noi pe continent: cacao

Acest echipament pare construit pentru a functiona. E perioada inventarii a numeroase modele de echipamente cu abur si trebuiau sa fie oglindite in lumea jucariilor. Nu existau institutii de detectare a jucariilor periculoase.

Un model de locomotiva pe baza de abur, acum foarte cautat de colectionari. O jucarie care la vremea ei a cauzat numeroase accidente.

Cea mai puternica forma de iluzie a vremurilor noastre nu putea lipsi din panoplia jucariilor – inca de la primele modele rudimentare.
Leave a Reply