A venit momentul rafturilor din camara si am ales pentru ele lemnul de molid, o esenta ieftina, pe care am hotarat sa o innobilez trecand-o prin foc.
Este o metoda de prelucrare mai putin ortodoxa si care cere atentie si indemanare. Eu ma simt ca un pictor care respecta fibra lemnului, dar hotaraste cat sa scoata in evidenta din desenul acestuia. Pensula mea este flacara care se joaca cu fractali lemnosi.
Acest procedeu imbina priceperea celui care manuieste focul cu geniul de neatins al naturii.
Cateva considerente utile daca vreti sa incercati aceasta metoda
Mare atentie la manuirea arzatorului! Trebuie sa respectati masurile de siguranta specifice!
Precizez ca nu orice fel de scandura va forma un model interesant. Lemnul atat de frumos imbinat si slefuit pe care l-am folosit aici este luat de la Holver.
Prelucrarea lemnului trebuie facuta cu multa atentie, fara factori perturbatori, pentru ca arsurile inestetice se produc intr-o clipa.
Lemnul trebuie apoi protejat. Dupa ce l-am ars, i-am aplicat trei straturi de lac pe baza de apa (Eco de la Kober). Lacul este incolor, dar da esentei o nuanta mai dulce, de miere.
Folositi arzatoare de calitate si tineti-le intr-o locatie aerisita. Primul arzator pe care l-am folosit era cel cu care aprindeam focul la gratar si caruia i s-a stricat destul de repede supapa. Dupa ce i-am schimbat mai multe butelii, desi inchis, a inceput sa scape gaz. Acum folosesc un model profesional.
Chiar daca este vorba doar de o camara, am vrut ca locul in care pastrez in borcane esentele verii – plus alte provizii de lunga durata – sa aiba farmecul lui.
Dincolo de extazul multora din cei care au vazut lucrarea, ramane trainicia ei: lemnul este solid, placut de folosit, iar trecerea timpului, cu toate semnele pe care le va aduce cu sine, nu vor face decat sa il innobileze.
Cititi despre organizarea camarii folosind aceste rafturi aici.
Leave a Reply