In realizarea amenajarilor interioare trebuie sa hotaram din timp unde sa cheltuim din belsug si unde sa economisim [adica sa nu faceti ca mine].
In cazul subsolului renovat, inainte de a incepe lucrarile, m-am lasat sedusa de aplicele cu leduri de la Ikea si, drept urmare, am cumparat in avans doua modele.

Doar pe unul l-am folosit. Tavanul este foarte jos (inaltimea era mica, oricum, dar s-a adaugat plafonul din rigips) si sunt grinzi peste tot. Lustrele trebuie sa fie cat mai compacte si sa nu incarce inutil interiorul.
Cand a venit timpul sa montam luminile, am constatat ca nici nu era nevoie de investitii in plus.
Pentru ca: am reutilizat plafoniere vechi si pentru ca sotul meu a ochit, tot la Ikea, niste manere de usi de bucatarie pe care le-a convertit in aplice elegante.
Ideea a pornit de la becurile decorative pe care am avut sansa sa le achizitionam la preturi foarte bune.

 

diy aplica

 

Stiti, cred, deja, ca cei din industria becurilor au hotarat de curand ca e o plictiseala maxima in domeniul lor si asa au aparut pe piata sute de modele intr-o multitudine de stiluri, de la cele ca de pe vremea lui Edison pana la cele avangardiste. Multumita acestei explozii de creatie, le vin idei si celor cu veleitati DIY (adica eu si sotul meu).

Asa ca am cumparat fasunguri si le-am vopsit in argintiu cu pasta acrilica.

 

diy aplica
Manerele sus-numite au folosit doar la ascunderea cablurilor si a sistemului de prindere.
Am hotarat sa folosim trei becuri pentru acest model de aplica – o decizie subiectiva, legata de aspectul final, si obiectiva – tinand cont de cat de luminoasa am dorit sa fie zona in care o vom utiliza.

 

diy aplica

 

Se pare ca e o activitate la inceput de drum pentru ca mai avem nevoie de o multime de veioze si lustre in casa!

 

Leave a Reply