Bine v-am regasit in noul an!
Desi nu am mai scris in ultimul timp, subiectele s-au adunat si sunt gata sa le livrez in articole.
Vom discuta despre renovari de camere, de mobila, despre modalitati noi de organizare a obiectelor si cate ceva despre stiluri de amenajare.
Pentru ca, pe masura ce mesterii inainteaza cu lucrarile din subsol, eu sortez deja lucrurile pe care le voi aseza acolo.
Sortez si etichetez.
Astfel ajung la subiectul de azi, despre etichetele pe suprafete stil tabla de scris.
Nostalgia dupa anii de scoala s-a transformat intr-o moda ce tine de ani buni si a cuprins mapamondul. Am admirat pe internet, pe Pinterest: vase, tocatoare, tablouri, usi, pereti intregi vopsiti pentru a se putea desena pe ei cu creta.
Daca in cazul unui recipient din sticla nu m-as hazarda sa folosesc aceasta metoda, o eticheta din hartie fiind, din punctul meu de vedere, mult mai practica, am realizat ca e solutia ideala pentru cutii din lemn.
Am cumparat aceste lazi din placaj cu mult timp in urma de la Ikea. Tineam inainte sticlele si borcanele destinate conservelor de casa in saci sau in cutii de carton. Va marturisesc ca urasc sa pastrez lucruri in pungi sau saci. E un mod de stocare diform si contraproductiv. Foarte, foarte putine obiecte se califica pentru a fi aranjate asa.
Totusi, fata de cutiile de carton, (un compromis acceptabil), aceste ladite au fost un pas catre rafinament. Imi pare rau ca le-au retras dupa un timp din oferta; eu am mai vrut sa iau cateva si nu am mai gasit.
Mama mea considera ca sunt dificil de manevrat; borcanele sunt grele si sa ridici lazile ca sa ajungi la cele de mai jos e obositor. Mie nu mi se pare ca fac un efort mare, dar si mai bine ar fi sa le etichetez asa incat sa gasesc repede recipientele dorite.
Materiale necesare:
- vopsea pentru tabla de scris – eu am cumparat-o de aici;
- pensula;
- creion;
- marker metalic argintiu – luat de la Lidl;
- un model de eticheta.
Am adaptat un model gasit pe internet. Am desenat dupa sablon cu creionul (se vede in fotografie cum am marcat mijlocul desenului), apoi am pictat cu mana libera.
Pentru a da relief desenului, am conturat cu un marker argintiu.
Etichetele se potrivesc lazilor si arata foarte sic.
Exista doua modalitati de a scrie pe ele:
- cu creta;
- cu creion de croitorie.
Desi e destinat altui scop, creionul de croitorie este, de fapt, tot un fel de creta, mai subtire si mai putin grunjoasa. In cazul acesteia scrisul rezultat este mai fin. Ambele se sterg cu o carpa uscata si nu lasa urme.
Lazile au devenit chiar elegante cu insemnele pictate pe ele, mai elegante decat s-ar cuveni umilelor borcane goale. As putea sa le inlocuiesc cu alte obiecte din camara, garaj sau atelier. Dar le voi gasi si acelora locul ideal.
Bun gasit in Noul An. Va doresc un an plin de bucurii, fericire, cu sanatate, prosperitate, iubire si daruire.
Sa aveti spor si inspiratie in tot ce faceti ca sa impartasiti cu noi ideile practice de organizare si armonizare a casei si gradinii.
Multumesc mult pentru urari. Va doresc de asemenea un an bun si plin de impliniri, iar gradinile sa fie generoase, pline de roade!
Au iesit foarte frumoase si elegante etichetele.
Un an bun si prosper iti doresc!
Multumesc!
Un an bun, cu multe impliniri iti doresc!