In familia noastra, dintotdeauna mesele festive au aratat indemanarea si talentul gazdelor. Mama si surorile ei se intreceau la fiecare aniversare in bucate gustoase si dadeau atentie calitatii si aspectului mancarurilor. Nici nu imi dau seama cum se descurcau cu atat de multe si de diversificate feluri!

Vremurile nu permiteau, in schimb, vesela variata (doar farfuriile de zi cu zi si cele “bune”), nici pahare de cristal (cei care aveau cateva le asezau frumos in vitrina), de argintarie ce sa mai vorbesc!

 

Cand am inceput sa fac propriile petreceri, am pus accentul pe felul cum arata mesele pana sa pun mancaruri pe ele. Noroc ca au aparut multe farfurii ieftine de ceramica, compromisul acceptabil(!) pentru a varia temele lor.

Adevarul e ca ma bucura fiecare aranjament de masa pe care il creez. E ca o lucrare de arta care se dezvolta si imi da o stare de bine. Poate parea frivol, dar cred ca si lucrurile mici au rolul lor in viata noastra.

Craciunul a fost mereu un eveniment la care nucleul dur al familiei a fost prezent. La mesele noastre au ajuns mai multi sau mai putini oameni, dupa imprejurari, dar in orice caz perioada aceasta a anului a fost de fiecare data un vartej de evenimente festive.

Daca nu ma organizez bine din timp, simt ca pierd controlul si mi-e teama ca nu voi mai avea prilejul de a gusta din plin placerea de a fi cu cei dragi.

Am scris aici Cum ma organizez pentru mesele de sarbatori. Am recitit articolul si cred ca e suficient de sugestiv.

 

retete pentru Craciun

 

(Dati clic pe titluri pentru a intra in articole.)

Aranjamentele meselor au fost, de-a lungul timpului, destul de variate: de la mesele cu aspect natural, ca acestea:

O masa aproape de iarna

 

autumn tablescape

 

O masa muzicala

 

musical tablescape

 

O masa naturala

 

 

Christmas Tablescape

 

la cele vesele, colorate in rosu aprins:

 

O masa vesela pentru Craciun

 

masa de Craciun

 

Masa de ajun

 

masa de Craciun

 

Masa de Craciun in alb si rosu

 

Christmas Tablescape

 

Masa in rosu si auriu

 

Christmas tablescape

 

Am in vedere ca intre mesele principale fiecare sa se simta comod si sa se poata servi cu o bautura sau o prajitura, de aceea aranjez un bufet in bucatarie:

Mic dejun de Craciun… stil bufet

 

stand mic dejun 8

 

Cam atat despre mesele din anii trecuti. Nu am cumparat vesela noua, asa ca in iarna aceasta voi repeta din modelele de mai sus, dar macar un aranjament nou as incerca; o variatiune cu elementele prestabilite.

 

Leave a Reply