In zona pentru gratar, aflata in curte, sotul meu este maestrul de ceremonii. Si cam de fiecare data sunt ajutorul lui la dus si adus: tavi, palete, servete, o bere cu paharul aferent etc etc etc.

Toate acestea se afla in mult-prea-organizata mea bucatarie, in locuri foarte precise: le iau cu ochii inchisi si i le servesc cu plecaciune.

Ma bate insa de mult gandul sa pun de o rascoala. Dar cum nu e felul meu de a fi sa folosesc in acest scop o tigaie solida 🙂 , am ajuns tot la solutia unei (si mai bune) organizari.

Asa s-a nascut dulapul pentru gratar.

Pentru ca un principiu al eficientei ordonarii spune ca lucrurile trebuie sa stea cat mai aproape de locul lor de utilizare.

 

dulap pentru gratar

 

Dulapul este lucrat din lemn masiv de molid, invechit si lacuit cu un lac de exterior ecologic. Este rustic prin lemnul noduros folosit, cu o nota de eleganta data de culoare si lustru.

In principal este un raft obisnuit, dar are cateva particularitati:

Pe partile laterale are doua cuiere. Am cautat prin magazine unele care sa imi placa si, negasind ceva din fier forjat sau asemanator, le-am construit chiar eu. Sunt foarte solide si aspectoase, cu florile care ies in relief si cu vopseaua mata, neagra. Aici stau agatate uneltele trebuincioase.

 

dulap pentru gratar

 

Rafturile sunt bordate cu o ridicatura, astfel incat sa nu cada obiectele asezate pe ele atunci cand se misca dulapul.

 

dulap pentru gratar

 

Pentru ca, da, are roti pentru a fi deplasat de colo-colo, unde e nevoie de el.

Si, mai mult decat atat, cand nu este folosit, se roteste si se aseaza cu fata la perete. Astfel ca toate lucrurile expuse dispar ca prin farmec!

 

dulap pentru gratar

 

Asa ca: am desenat pe spatele lui o eticheta vintage, denumirea unui soi de vin frantuzesc, pe care am gasit-o pe internet si am adaptat-o situatiei date.

 

dulap pentru gratar

 

 

Dulapul arata atragator si stand cu spatele.

 

dulap pentru gratar

Am asezat pe rafturi cateva lucruri specifice activitatilor la gratar si voi continua sa adaug.

 

dulap pentru gratar

 

dulap pentru gratar

 

Ba mi-a venit ideea ca l-as putea folosi si in atelier. Voi arata in alt articol cum.

 

dulap pentru gratar

 

Dulapul este pus in vanzare aici.

Daca doriti sa cumparati doar cuierul metalic, il gasiti aici.

 

P.S. Voi scrie in perioada urmatoare mai multe articole in care voi prezenta obiecte pe care le voi vinde in magazinul on-line.

Sunt facute in primul rand pentru mine; le folosesc in casa sau gradina. Le multiplic apoi pentru cei care si le doresc, la randul lor.

Dar ele pot fi realizate si de pasionatii DIY, de aceea le explic amanuntit.

Nu trebuie sa va simtiti datori sa achizitionati ceva. Modul de viata si gusturile sunt foarte diferite azi si e bine ca este asa. Apoi si eu vad si imi plac lucruri, unele chiar foarte mult, dar, din diverse motive, acestea raman cu anii pe liste de asteptare.

Eu ma bucur sa dau macar un sfat, daca doriti, sau sa va indrum. Daca vi se pare ca ceva poate fi imbunatatit, sunt gata sa va ascult.

 

2 Comments
  1. Buna ziua, foarte interesant acest articol,chiar se simte nevoia in zona gratarului sa ai la dispozitie anumite ustensile iar acest dulapior poate satisface si cele mai exigente cerinte.
    O vara minunata va doresc.

    • Multumesc, Vasile, nevoia te invata, nu? 🙂

      O vara minunata si o gradina pe masura!

Leave a Reply