Anul acesta am cumparat pentru prima oara un brad artificial.
Parerile sunt impartite: ba ca e mai corect ecologic sa cumperi un brad natural, ba, din contra, ca e mai bine sa iei unul artificial. Argumente sunt si dintr-o parte si din alta.
Dar factorul determinant a fost pentru mine experienta de anul trecut din piata. Inca de atunci am promis familiei ca vor avea anul urmator, de sarbatori, un brad de plastic. Ceea ce am si facut. Bineinteles ca nu se mai simte mirosul de cetina (protestele initiale ale familiei mele s-au legat de acest aspect), dar nimic nu ne opreste sa cumparam cateva ramurele pe care sa le folosim la aranjamente.
Am studiat bine inainte de a lua bradul, l-am achizitionat, l-am impodobit si cred ca sunt folositoare cateva sfaturi pentru cei care se gandesc sa faca acelasi pas.
1. In primul rand nu cumparati direct de pe net sau doar privind fotografii. Materialele din care sunt realizati difera foarte mult si chiar daca arata bine in poze, numai atingand ramurile va dati seama de calitatea acestuia. De fapt realizarea acelor bradului face diferenta. Un brad reusit copiaza bine originalul, e matasos la atingere si pare natural. Chiar daca pretul e putin mai ridicat, ganditi-va ca e o investitie pe mai multi ani. Cele de proasta calitate au aspect de pamatuf de vase.
2. Tineti cont de dimensiuni. Exista modele pentru toate posibilitatile. Masurati inaltimea camerei in care vreti sa-l amplasati. Tineti cont ca trebuie sa adaugati ornamentul din varf.
3. Exista modele care au deja luminitele fixate. Nu e indicat sa luati un astfel de brad deoarece beculetele se strica in timp si apoi unde mai e placerea impodobirii?
4. Optati pentru un material greu inflamabil (PVC), un punct de care trebuie sa tineti seama in aceasta perioada. Este un material controversat, dar in acest caz primeaza siguranta la foc.
In final bradul impodobit arata ca in povesti si toti au fost fericiti ca ne-a reusit atat de bine.
Leave a Reply