Oua si flori: se pare ca e laitmotivul acestei primaveri la mine in casa.

Inspirata de planse vechi cu desene frumoase, am pictat oua din lut si coji de oua folosite in bucatarie (cele care nu au ajuns la compost).

Acestea din urma, sparte cu mai multa grija, spalate si lasate la uscat, pictate cu pete si puncte, apoi asezate mai multe, unele in altele, in suporturi de oua, cu putin burete de flori…

 

oua pictate

 

…devin mini-vaze pentru flori de primavara.

 

oua pictate

 

Aranjate individual sau in grupuri, aduc un plus de farmec unei mese de Pasti, unui loc pe dulap in bucatarie sau in casa.

 

oua pictate

oua pictate

Iepurele este primit anul trecut (cred ca e de la Kaufland), iar ouale de lut apar si in alt decor aici.

 

oua pictate

 

Acestea sunt primele modele cu oua din acest sezon.

 

 

oua pictate

 

Si primavara e de-abia la inceput!

 

4 Comments
 1. Postarea ta ma face sa ma gandesc la ce mult mi-as dori sa-mi fac si eu in veranda mea o consola langa perete pe care s-o infrumusetez cu decoratiuni de sezon, in genul acestora ale tale. Pana la urma tot o sa-mi fac, dar de pe acum imi dau seama ca o sa am un inamic de temut: praful. Ma pun singura la munca, dar rasplata prin frumusetea aranjamentelor sper sa fie compensatorie.

  • Praful in zona noastra e o problema, stiu. Trebuie sa vezi raportul avantaje/dezavantaje in acest caz.

   Este un trend teribil acum cu rafturi simple si oamenii de pe tot globul se intreaba: de ce ai lasa obiectele la vedere ca apoi sa te chinui sa le cureti la intervale mici de timp (e vorba, in special, de bucatarii).

   Iar designerii si arhitectii nu dau raspunsuri cum se rezolva problema. Cel putin eu nu am citit de nicio solutie miraculoasa si citesc mult in domeniu. Adica, e un fel de a spune: fa-ti omule, femeie, curat des in bucatarie, pe mine nu ma intereseaza decat estetica. Iar cititorii de pe forumuri reactioneaza si fac observatii uneori destul de dure.

   Una peste alta, daca iti asumi ca iti vei pierde mai mult timp pe curatat, e foarte frumos sa lasi macar un raft la vedere.

 2. Foarte interesante cojile de oua pictate ! Mai ales ca ai pus burete in ele si florile au umuditatea necesata sa se pastreze frumoase si proaspete. Bravo !

  • Multumesc, Dani, sunt atat de vesele in bucatarie, muscari in coji de oua, incat imi atrag privirea de cate ori trec pe langa ele!

Leave a Reply