Centrul de masa de la articolul precedent a ramas pe pozitie. In locul florilor au poposit pe ramuri doua pasarele din metal pe care le-am luat anul trecut din flohmarkt-ul din Muenchen: special pentru balconul pe care il voi face la bucatarie.
Lor le-am adaugat un cuib aranjat intr-un bol.
(Am facut o greseala in acel articol pe care o corectez aici: ramurile nu sunt de vita de vie, ci de campsis (trompeta urcatoare). Anul trecut am taiat puternic ambele plante si am facut confuzie intre ele. Noroc cu sotul meu care mi-a atras atentia ca sunt mai deschise la culoare decat cele de vita de vie. Nu-mi place sa induc in eroare cititorii, dar uite ca se mai intampla, fara voia mea!)
Zilele trecute am cumparat de la Lidl un pachet cu bomboane in forma de gargarite si de aici a venit ideea acestei mese. Numai buna pentru 1Martie!
Am descoperit si niste gandacei pe care ii cumparasem anul trecut si au poposit de asemenea pe masa.
Restul a venit de la sine: farfuriile, servetele, tacamurile, detaliile.
Voi explica de ce imi e asa de usor sa “desenez” o masa care sa nu semene cu celelalte, desi observati ca folosesc un numar limitat de vesela pe care o combin in fel si chip.
Ideea
Pornesc de la o idee: aici voiam sa aduc impreuna gargaritele cumparate cu ramurile golase pe care le aveam pe masa: un inceput de primavara fortat, pentru ca am rezistat tentatiei de a aduce verdele in decor.
Culorile
Folosirea a trei culori principale, in proportii diferite, da unitate aranjamentului.
Predomina nuantele de maro, din care ies in evidenta maroul inchis (servetele din bambus, pasarile, cuibul, gandacii) si bejul (ramurile, farfuriile mici, servetele de sters mainile), la care se adauga rosul, in proportie mai mica (gargaritele, farfuriile mari din care se vede doar marginea, florile uscate de un rosu inchis care se vad in cuib).
Pe langa cele trei culori principale, mai exista mici accente, ca de exemplu, aici, auriu (de la capul gargaritelor) care se repeta la floarea din mijloc de pe farfurii si pe modelul tacamurilor. La alte mese aceste accente sunt mai numeroase, sunt multicolore si dau aranjamentului impresia de imprimeu. Calitatea acestuia depinde de talentul decoratorului.
Detaliile
Pe langa aspectul general al mesei, conteaza si detaliile: de exemplu, floarea de la furculita imita modelul de pe farfurie.
Nu am folosit farfurii bordate cu auriu (era simplu privind staniolul gargaritelor), ci am uzat de legatura mai subtila cu floarea de culoare mustar din mijlocul farfuriilor de salata.
Acestea sunt amanuntele care ofera subtilitate unui aranjament. Iti trebuie antrenament ca sa le observi, mai intai, apoi sa le folosesti in propriile decoratiuni.
Am citit in multe articole ce spun designerii despre folosirea culorilor din casa. Ei sfatuiesc proprietarii sa-si deschida dulapurile de haine si sa copieze stilul propriilor vesminte.
Eu copiez stilul meselor in decorarea casei. Si aranjamentul de astazi va fi paternul pentru camera living/sufragerie pe care sper sa o finalizez in acest an.
(O masa la care am adaugat buburuze am mai aranjat acum patru ani – o gasiti aici).
Este minunata masa ta! Simpla si totodata eleganta. Imi place tare mult stilul tau.
Multumesc si bine ai venit pe blog!
Foarte frumos!!!
O primavara calda si plina de bucurii iti doresc!
Multe salutari din Grecia!
Multumesc, a inceput sa se incalzeasca si pe la noi!
O primavara frumoasa iti doresc si tie!