Acesta este un model de organizare de care nu am mai vorbit, dar pe care il folosesc in casa in anumite cazuri. Nu am stiut ce nume mai sugestiv sa ii dau, de aceea l-am denumit “cutie in cutie” (stilul matrioska).

Exemplul concludent il reprezinta trusa mea de unghii. Nu sunt o specialista in cosmetice, nu stiu ce sfaturi utile sa dau cu privire la trenduri si trucuri, dar si aici imi place sa ma organizez.

In baie, pe pervazul ferestrei, am o cutie mare din lemn sculptat si se poate pune intrebarea: ce cauta aici?

 

manicure organisation

 

Daca ii ridic capacul, in interior se vad alte cutii si o multime de sticlute de oja.

 

Manicure organisation

 

Cutia mica din lemn adaposteste trusa mea de unghii, pe care o transport prin casa oriunde am chef sa-mi fac unghiile.

 

Manicure organisation

 

Portfardul din panza din spatele ei este destinat transportarii forfecutelor de unghii si ojei atunci cand ma duc la manichiurista. De foarte multi ani ma duc la coafor doar cu foarfecele mele. Se vede in fotografie ca am scos din portfard o punga cu zip in care pun forfecuta pentru cuticule. Aceste pungute din plastic transparent, de dimensiuni diferite, cu zip, pastrate de la cumparaturi de cosmetice, sunt foarte utile pentru calatorii; cu ajutorul lor tii organizate toate maruntisurile pe care trebuie sa le iei in voiaj.

 

Manicure organisation

 

Daca vreau sa imi aleg nuante de oja in alta camera sau pe terasa, nu am decat sa iau in brate cutia cea mare, dar, in cele mai multe cazuri, imi e suficienta  cutiuta care pastreaza doar trusa de unghii pentru ca tratamentele pentru unghii si oja mi le aleg repede din sticlele expuse.

 

Manicure organisation

 

Acesta este un mod prin care tin laolalta mai multe lucruri care folosesc aceluiasi scop, in mai multe variante. Nu am surprize; gasesc totul aici, fie ca imi fac manichiura acasa sau in oras.

Cutia inchisa este foarte frumoasa si un element de decor in baie.

 

Manicure organisation

 

Este un caz punctual de organizare care se poate aplica si in alte locuri si situatii.

 

2 Comments
  1. Ce bine ai punctat si foarte buna denumire. Si eu folosesc sistemul la multele maruntisuri si materiale handmade, functioneaza perfect 🙂

    • Mersi, Ancuta. Merge in anumite situatii, altfel, tot sistemul: rafturi, sertare, cutii (simple!) e de baza ca sa nu te ratacesti printre lucruri. Weekend placut!

Leave a Reply