Am fost foarte ocupati, si eu si copiii din clasa a III-a de la “O altfel de scoala” si nu ne-am mai vazut in acest an. Dar pentru ca nu i-am uitat si imi era dor de ei, am hotarat cu doamna invatatoare sa ii ducem cu ocazia zilei de 1 iunie la restaurant si sa aranjam impreuna o masa eleganta.

Am inceput cu centrul mesei.

 

 

Trandafiri, menta si capsune

 

Am aratat copiilor cum se aranjeaza un cos cu flori si le-am mai spus ca centrul mesei poate fi aranjat si in mod neconventional, ca exemplu fiind bolurile cu capsuni, trandafiri si menta. Nu am reusit sa le fac poze de aproape in restaurant, dar acasa, inainte de intalnire, am facut probe cu aceasta combinatie si le-am fotografiat.

 

Trandafiri, menta si capsune

 

Apoi i-am invatat sa faca origami din servetelele de masa, bineinteles spunandu-le ca la mesele cu pretentii se folosesc cele de panza. Dar in cazul notru am facut o derogare, ei fiind copii. Modelele de origami le voi arata in articolul urmator ca sa nu ma lungesc acum in explicatii.

 

Cosulet din servetel

 

Cert este ca ei au reusit sa faca aceste cosulete frumoase in care le-am servit la desert alune imbracate in ciocolata.

 

Origami din servetel

 

…Si aceste lalele in care se pot aseza flori sau peste care se pun tacamurile.

Apoi am aranjat farfuria, tacamurile si paharele asa cum se cuvine la o masa. Ca suport pentru farfurie am adus servetele dantelate de prajituri si le-am spus ca le pot lua acasa la sfarsit si pot face din ele rochii pentru papusi.

Copiii au mancat tot (ssst! – stiu ca snitelul cu cartofi prajiti nu este chiar cea mai sanatoasa mancare, chiar daca langa el a fost si o salata, dar am vrut sa fie ceva care sa placa tuturor si sa-i faca fericiti!) si s-au simtit foarte bine.

 

Masa festiva de 1 iunie

 

Am fost foarte ocupata in timpul activitatii si nu am reusit sa fac multe fotografii.

 

 

Masa festiva de 1 iunie

 

Multumesc pe aceasta cale si doamnei care are in proprietate restaurantul si care a fost foarte receptiva si ne-a lasat sa ne desfasuram lectia in voie.

 

Masa festiva de 1 iunie

 

In acea dimineata a fost o ploaie strasnica si doamna invatatoare mi-a povestit ca au stat la ore tot timpul cu ochii pe fereastra, ingrijorati ca s-ar putea contramanda intalnirea. Bineinteles ca nu se punea problema, deja dansa vorbise cu parinti care sa ii care cu masina pe rand pana la restaurant, dar si-au facut probleme oricum. Eu am alergat de colo-colo toata dimineata (aveam o gramada de lucruri de rezolvat), dar ce bine a fost ca la pranz a iesit si soarele, eu am reusit sa rezolv urgentele din acea zi si in final ne-am linistit cu totii si ne-am simtit bine impreuna.

Copiii au fost foarte draguti si cuminti, au spus la final ca a fost o zi “speciala” si “eleganta” si eu le-am promis ca ne vom revedea in clasa a IV-a cu alte activitati interesante.

(Alte activitati pe care le-am facut cu copiii in acest an: O lectie despre indemanare, Despre etichetarea alimentelor, Despre patriotism).

2 Comments
  1. tu esti zana buna a copilariei lor 🙂
    isi vor aminti cu drag de tine toata viata lor.

    • Imi spun sa mai vin pe la ei; cand se intampla sa apara cate o surpriza in timpul lectiilor (si asa i-am obisnuit, sa tot apara!), cate unul exclama “Stiam eu!”
      Sunt doar o intamplare fericita in viata lor.

Leave a Reply