Pentru aceasta perioada cu vacante pentru copii, mici concedii, sarbatori religioase, evenimente sociale, mese festive, este nevoie de putina organizare pentru ca efortul sa nu ne copleseasca. Iata cateva sfaturi:

• Scrieti o lista cu ce aveti in plan sa faceti in aceste zile.

 • E bine sa prevedeti o dupa-amiaza in care sa preparati prajituri la ornarea carora sa participe copiii (o reteta simpla este cea de Fursecuri ornate de Paste) sau sa rositi ouale impreuna.

• Stabiliti meniul meselor pe care le pregatiti acasa. (Formularul Meniu saptamanal va poate fi de ajutor).

• Pornind de la el faceti ultimele cumparaturi necesare. Completarea unei  Liste de cumparaturi este utila.

• Ma gandesc ca obiceiul iepurasului de Paste care aduce dulciuri, chiar daca este imprumutat, merita aplicat copiilor pentru ca are un talc al sau, dincolo de mit. Acestia nu primesc dulciurile direct, ci trebuie sa le caute, sa cerceteze si sa descopere si nu poate fi intamplator ca e un obicei de origine germana!

• Daca v-ati propus sa iesiti la picnic in una din zile va pot fi de folos sfaturile din articolul Cum pregatim un picnic.

• Aranjati casa astfel incat sa va fie usor sa faceti fata tuturor evenimentelor din aceste zile. In articolul O bucatarie organizata – amenajarea generala am descris pe scurt locul pentru luat masa cu o zona de servire alaturi, cu vesela asezata la indemana pentru ca si ceilalti de la masa sa isi ia singuri o cafea, de exemplu.

In final va spun ca nu trebuie sa va stresati sa iasa totul perfect. Sfaturile sunt date doar pentru a nu va simti coplesiti de multimea evenimentelor si a va putea bucura de ceea ce conteaza cel mai mult: clipele petrecute in apropierea celor dragi.

 

2 Comments
  1. Tocmai ma straduiesc sa incropesc meniul de Paste si incerc sa gasesc o prajitura pe care sa o pot face dinainte si sa o servesc cu inghetata si fructe. Ca de obicei, vreau mai multe decat o sa pot, dar in final o sa fie bine 🙂
    Tu esti atat de organizata, ai toata admiratia mea ! Duminica a Floriilor fericita !

    • Si tie o Duminica a Floriilor fericita intre florile minunate din gradina ta!

Leave a Reply