In curand voi muta bucataria in baie! De cand am hotarat sa prepar mai multe cosmetice acasa si sa nu mai dau banii pe chimicale.

Nu am mai scris de ceva timp retete pentru cosmetice, desi am mai incercat cate ceva. Dar experientele nesatisfacatoare nu fac obiectul acestui site. Exfoliantul pe care il prezint azi este senzational. L-am gasit pe internet, l-am adaptat putin si vi-l prezint in continuare. Se prepara in mai putin de un minut.

 

Ingrediente

 ♦ 200g zahar tos

 ♦ 100g zahar brun (Demerara)

 ♦ 60ml ulei de floarea soarelui (uleiul de masline are miros prea intens)

 ♦ 1 lingurita de extract de vanilie (preferati-l pe cel natural celui pe al carui flacon la ingrediente scrie: apa si aroma).

Se amesteca intr-un bol cu telul toate ingredientele. Rezulta un produs cu o culoare superba, o textura minunata, ca sa nu mai vorbesc de mirosul de vanilie! Folosesc zahar brun ca scrub de mai mult timp, insa in aceasta combinatie e mult mai usor si mai placut de folosit. Este foarte bun pentru fata, ca si pentru corp. Pielea ramane catifelata si este pregatita astfel pentru crema nutritiva.

 

Am folosit pentru pastrare borcane prevazute cu scafe pe care le am de la o sare de baie englezeasca. Dar orice fel de borcan garnisit frumos poate constitui chiar un cadou interesant, fara sa coste prea mult.

Acest produs contine ulei si capata un miros de ranced daca nu il folositi in decurs de doua saptamani. Daca vi se pare o cantitate prea mare, o puteti micsora, o puteti pastra la frigider sau impartiti-o cu cineva!

In final un sfat secret de la bunica mea: daca ati iesit din iarna cu calcaiele uscate si crapate, niciun scrub nu va va ajuta, iar produsele de pe piata nu prea sunt eficiente. Recurgeti la un mic truc: dupa baie ungeti calcaiele cu unguent cu extract de galbenele (se gaseste la Plafar), apoi “imbracati-le” in pungi si tineti-le astfel macar o ora. Eu ma amuzam privind-o pe bunica mea infasurata astfel, dar daca folositi cizmulite de casa nimeni nu va baga de seama. Repetati operatia cand  aveti ragaz si veti observa imbunatatiri vizibile.

Leave a Reply