organizarea prosoapelor

Amenajarea camerei de baie personale a presupus unirea acesteia cu un balcon caruia nu i-am mai vazut rostul cand s-a ridicat casa. Un balcon presupune o priveliste fermecatoare, ceea ce nu era cazul. Mult mai folositoare s-a dovedit a fi inchiderea lui cu ferestre termopan.

A rezultat un spatiu mare, in care si-a gasit locul un raft special pentru prosoape (o piesa de mobila care a fost candva biblioteca din camera copiilor). Au trecut 10 ani de atunci, pe rafturi au stat, in timp, si lenjerii de pat sau pãturi si este unul din locurile din casa care nu s-a schimbat intre timp si imi place si acum tot atat de mult.

organizarea prosoapelor

Aici se vede si coltul scrinului care este masa mea de machiaj, asa cum puteti vedea in articolul Reconditionati ramele de tablouri (dar despre organizarea sertarelor cu cosmetice voi scrie cu alta ocazie – doar despre aranjarea rujurilor am scris odata si acum, vrand sa pun linkul cu articolul respectiv, am constatat ca nu l-am copiat de pe vechiul site).

Organizarea prosoapelor este mai degraba o etalare a lor, dar imi face viata mai usoara in acelasi timp.

Sfat: cele proaspat spalate se aseaza dedesubt, astfel incat sa se foloseasca toate uniform.

 

Si aici ajungem la calitatea lor.

Tendintele in materie de design inclina astazi spre o intoarcere la anii ’50-’60-’70. De aici explozia de culori, de imprimeuri si de materiale mai ciudate ca, de exemplu, plexiglasul (A atins cineva vreodata o geanta din plexi sau, cum i se mai spune in strainatate – lucite- caci se pare ca au fost candva in voga?*)

organizarea prosoapelor

Aceasta tendinta m-a determinat sa aduc la suprafata prosoape vechi, de pe vremea cand atributul “chinezesc” era sinonimul calitatii.

Si rezultatul este acesta!

organizarea prosoapelor

In fotografia de jos se vede fereastra de la dressing; va urma cat de curand un articol despre acesta.

organizarea prosoapelor

Poate va intrebati ce este in cutiile negre: in ele pastrez recipientele cosmeticelor folosite; unele sunt foarte frumoase si le utilizez pentru propriile retete.

organizarea prosoapelor

Chiar nu am vrut ca modelul de pe prosopul alb sa se asorteze cu cel de la hartia igienica. Pur si simplu s-a intamplat!

Acum, sa nu va ganditi ca in permanenta prosoapele sunt asezate la linie. Ca in orice loc in care sunt stocate multe obiecte, cu timpul se produce ceva dezordine. Dar, macar o data pe luna, ma ocup cu aranjarea dressing-ului si a raftului cu prosoape.

Modul de asezare este asa practic, incat este o activitate placuta si ordinea revine in cateva minute.

Si inca un sfat de stil:

Daca doriti sa dati un aer de hotel de lux toaletei la care au acces musafirii, in loc de prosoape agatate, puteti sa recurgeti la un cos cu un set de prosoape mici stocate in el.

Cosul alb de pe raft are prosopele cu motive marine (niste cumparaturi ieftine facute vara aceasta dintr-o piata din Grecia)

organizarea prosoapelor

sau, pentru iarna, prosoape cu motive si culori de Craciun

organizarea prosoapelor

sau, pentru primavara, prosoape cu flori.

organizarea prosoapelor

Cosul sta pe raft de obicei, urmand sa ajunga in baia de la parter cu ocazia zilelor festive.

Avand seturi cu modele diferite, acestea se pot asorta cu restul decoratiunilor din casa.

Astazi am vorbit despre asezarea prosoapelor, despre tendinta vintage, despre un mic aranjament pentru sarbatori. Am inghesuit mai multe teme intr-un articol.

Sper ca v-a placut si va vor folosi ideile!

 ————-

 

* Sunt elemente de colectie si sunt foarte scumpe.

 

9 Comments
  1. Vaaaai ce-am vazut aici. Aranjament de revista, superb, superb…

    Si cate prosoape ai…m-ai lasat fara cuvinte.

    Felicitari!

    Superb articol…a meritat asteptarea. Chiar intrasem sa-ti spun ca blogul tau este atat de frumos, incat, te rog mult, nu-l abandona. Te rog.

  2. Arata superb (si atit de tonic) dulapul tau pentru lenjerie încît ma faci sa ma ocup de al meu in weekendul asta. Al meu insa e mult mai mic. Si organizarea prosoapelor este o întreaga bataie de cap : pentru ca, aici, nu se cumpara multe (în general se asorteaza cu culorile dominante din baie : faianta sau elemente de mobilier…), dar se cumpara pe seturi. Un set are un prosop mare – 150X100cm (în care te învalui la iesirea imediata de la dus sau din cada), unul mai… normal (50X100cm), pentru fata si unul mic (40cm X 60 cm, numit prosop “pentru invitati”, care se ofera cind un vizitator de citeva ore are nevoie sa se spele pe miini sau pe care il poti folosi pentru orice altceva poate interveni (de exemplu pentru bideu). Apoi, un prosop “pentru miini” (30cm X 30cm) De asemenea, setul cuprinde si o manusa de baie (acelasi material, acelasi design), care e de fapt un saculet de 15 cm X 15 cm, folosit pe post de… burete de baie. La spalat-frecat propria piele.
    Desigur, fiecare membru al familiei foloseste un set intreg in acelasi timp si setul se schimba saptaminal.
    Cum insa acest set devine voluminos pe raft, de multe ori nu ai loc sa ai mai mult de 3-4 seturi pe persoana. Plus cel putin trei-patru pentru invitatii care sint gazduiti citeva zile.

    Nota bene : un prosop de calitate se masoara in gramaj (sub 400g/m², nu absoarbe bine. Peste 600-700g/m², aveti de-a face cu un prosop de lux. Daca mai e si din ceea ce se numeste “bumbac egiptian…”
    Acestea sint indicatii de eticheta.
    Una personala ar fi : daca puteti, uscati prosoapele… la masina. E un mic lux, dar rezultatul intrece orice balsam de rufe (pe care nu-l veti exclude totusi) : vor fi pufoase, moi, inimabinabil de placute pe piele. Si daca chiar inainte de dus le agatati de caloriferul din baie, corpul se va invalui intr-o placere care nu poate fi descrisa decit… incercind-o.
    Dar acestea nu sint decit decit idei… personale, desigur.

    • Multumesc, Octavia, pentru completari.
      Acest dulap este pentru stocul de prosoape.
      Pe cele pe care le folosesc in mod curent le tin agatate prin baie. Am si un calorifer cu o forma speciala pentru agatat prosoape.
      … In acest weekend eu ma ocup de rearanjarea cartilor din biblioteca. Este un soare minunat de toamna care mangaie rafturile cu volume, asa ca am prins curaj pentru o activitate foarte migaloasa, dar extrem de placuta. Weekend placut si tie!

  3. Oh, si inca o idee de incercat (mai ales daca aveti prosoape de set sau, in orice caz, de dimensiuni diferite, si vreti sa le grupati impreuna : impaturirea în trei, cu marginile prosopului spre interior.
    Toate astea nu sint valabile insa decit cind alergati dupa timp.
    Si nu sint nimic pe linga acest dulap minunat care tine de personalitatea posesoarei : un curcubeu de culori, Ela si atit de minunat ordonate… O placere sa culegi unul de pe rafturi.
    Excelenta ideea prosoapelor pentru invitati cu motive marine. Invitatii tai se simt imediat in vacanta si rasfatati, felicitari !

  4. Foarte frumos organizate 🙂

  5. Daca postez o poza cu dulapul meu…faci infarct! Doooamne, imi amintesti de matusa mea. Si ea face totul PERFECT.

  6. Nu s-a transmis gena!

    • 🙂 Este un articol mai vechi, dar prosoapele tot frumos aranjate sunt și în ziua de azi. 😀 Trebuie să îți propui un obiectiv adiacent, adică nu să aranjezi dulapul, ci, de exemplu, să faci loc pentru nu știu ce lucruri. Încearcă, poate așa prinzi curaj să iei taurul de coarne!

Leave a Reply