buchet cu flori si buruieni

Se spune ca o buruiana este o planta care nu se afla in locul potrivit.

E greu, pentru gradinari, sa pastreze gradina impecabila. Eu am renuntat la aceasta lupta si, devenind mai ingaduitoare cu ce rasare prin ograda, incerc sa folosesc in avantajul meu aceasta situatie. Nu e numai cazul gramezii de compost care devine din ce in ce mai voluminoasa pe perioada verii, ci si a buchetelor de flori din casa. Buruieni, mirodenii considerate invazive sau care cresc in locuri nepotrivite devin companionii florilor in buchete frumoase.

buchet cu flori si buruieni

Iata cazul aranjamentului cu trandafiri, la care am folosit o buruiana cu inflorescente galbene, al carei nume nu il cunosc, dar pe care am acceptat-o sa creasca in stratul de flori.

buchet cu flori si buruieni

Menta este invaziva. Nu m-am gandit insa sa o ingradesc, pentru ca toata vara o folosesc la buchete, mai ales ca este recunoscuta proprietatea sa de a alunga tantarii.

trandafiri, levantica, menta

Aici este impreuna cu lavanda si trandafiri roz, un ansamblu care imi place foarte mult, pe pervazul ferestrei. Observati cum se asorteaza cu perdeaua.

 

Hreanul s-a postat in gradina intr-un loc si creste acolo, chiar daca il scot an de an pentru conservare. (Am scris pe larg despre el in:Β Hreanul – din gradina in farfurie). Creste impresionant, cu frunze mari si multe, numai bune de a fi folosite in buchete.

buchet cu crin si hrean

 

Florile sale sunt, la randul lor, interesante ca accent in aranjamente.

buchet de flori

Iata doar cateva exemple cu buchetele pe care le-am aranjat in acest week-end. Oferta din gradina este mult mai mare.

 

Am repetat-o de nenumarate ori pe acest site: doar prejudecatile ne impiedica sa ne bucuram mai mult de ceea ce avem deja.

 

8 Comments
  1. Mereu frumoase buchetele tale. “Buruienile” pot avea chiar flori interesante, incearca sa faci niste poze de foarte aproape si vei descoperi minunatii ascunse πŸ™‚ Buna utilizare le-ai gasit. πŸ™‚

  2. Imi pare rau ca nu am un aparat foto mai performant; trebuie sa ma descurc deocamdata cu actualul.
    Cu florile, imi place sa folosesc “materialul” din gradina! Mersi.

  3. frumos , frumos dar , rogu-te , da-mi o idee pentru PIR. πŸ™ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

  4. Ha, ha! Daiana, sa stii ca si eu m-am gandit la pir cand scriam articolul. πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚
    Pe asta mi-e frica sa-l arunc si in compostor, ca, cine stie, e in stare sa se inradacineze si pe acolo!
    Pirul ma face sa incerc niste experiente mai neortodoxe ;-). Daca voi avea vreo reusita, vei fi prima care vei afla. πŸ™‚

  5. din Silezia aproape de de cracovia cu drag!
    Sunt aici niste curti superbe! Numai verdeata

  6. Sa faci fotografii, pentru inspiratie! Te pup.

  7. Buna ziua!
    Urmaresc de ceva vreme acest blog si imi place; ma relaxeaza si, uneori, ma inspira. Minunatele flori galbene cu care ati imbogatit buchetul de trandafiri se numesc sulfina, denumita popular si sulcina, surcina, trifoi mare, iarba de piatra si are, de asemenea, si proprietati terapeutice, fiind eficienta in tratarea afectiunilor hepatobiliare,dar si ca sedativ general – somnifer. Totodata,sulfina uscata se poate pune in saculeti mici de panza in sifonier, printre haine – aceasta alungand moliile si lasand un miros placut.
    Toate cele bune!

Leave a Reply