Oh, congelatorul! Ultima reduta din bucataria mea, ramasa neorganizata!

Sau organizata partial. Etichetez dintotdeauna pachetele, dar arhitectura interioara a congelatorului nu permite structurarea acestora, astfel incat sa fie gasit usor orice aliment.

Imi place foarte mult combina mea side-by-side. A fost un plus pentru confortul casei. Am scris despre cum aranjez partea de frigider in articolul: Organizati frigiderul.

Congelatorul ei e prea mic insa, asa ca l-am suplimentat, in perioadele din an cand devenea neincapator, cu inca unul (un model vechi si care s-a stricat intre timp).

Astazi au aparut frigidere sau combine care arata asa:

Sursa: Pinterest

sau asa:

Sursa: Pinterest

Iar combina care m-a cucerit a fost cea de la Samsung. Am scris pe larg despre ea in: Frigiderul-minune.

Sursa: Pinterest

Este un model accesibil doar pe piata americana, iar de pret nici nu are rost sa vorbim! Nu se pune problema sa inlocuiesc combina frigorifica, dar mult mi-ar placea sa ma innoiesc cu asa ceva:

Sursa: Pinterest

Nu stiu cine a imaginat dulapurile de bucatarie cu sertare (idee simpla si stralucita!), dar ma bucur ca designerii de electrocasnice s-au repliat imediat si au construit congelatoare cu aceeasi arhitectura. Cine are in bucatarie astfel de sertare, ma intelege foarte bine!

Apoi am cautat si am cautat si am cautat… niciun mare magazin de la noi, se pare, nu vinde un astfel de model. Oare sunt singura care isi doreste un frigider sau un congelator cu sertare?!

 

Dar sa lasam visarea si sa ne intoarcem la realitatea bucatariei mele de azi:

As vrea sa gasesc imediat un pachet congelat oarecare si, mai important, ORICINE cauta in congelator sa il gaseasca repede!

Am ales momentul organizarii in aceasta perioada a anului, cand de obicei fac ordine aici. Este timpul in care ceea ce am pus la congelat vara si toamna trecuta s-a consumat in mare parte si trebuie sa fac loc surplusului din gradina din acest an si caserolelor din sezonul de inghetata ce va incepe in curand. (Sunt mare specialista; cunoscatorii stiu de ce!)

Pentru aceasta, am apelat la cutii (cu capac sau fara) si cosuri, la suporturi din plastic pentru legitimatii, bucati de hartie de tapet (mai rezistenta la umezeala), marker permanent si sarmulite plastifiate de mai multe dimensiuni.

Am scos totul din congelator, am spalat cu apa calduta si detergent de vase toate rafturile si le-am uscat.

Am sortat alimentele. Asa am gasit o punga cu mazare de care nu mai stiam (credeam ca le terminasem de mult timp); ceea ce era de demonstrat!

Asa arata acum congelatorul:

Nu imi inchipuiam ca voi pune etichete pe rafturi tocmai in acest loc!

Nu imi inchipuiam ca se poate ca un congelator sa fie atat de organizat.

 

Credeam ca e normal ca aici sa scormonesc printre pachete, cautandu-l pe cel care imi trebuie.

Te obisnuiesti cu o situatie atat de mult, incat ti se pare inutil sa modifici starea de fapt.

Dar aceasta modificare iti va schimba in bine o bucatica a vietii tale!

4 Comments
  1. Toata lauda, arata foarte bine! Destul de organizat arata si al meu la inceputul sezonului de gradinarit (destul, dar nu asa cum il ai tu acum)- spre sfarsit insa, am inghesuit unele peste altele fel si fel de pungute mai mari sau mai mici cu diverse – rosii, ardei iuti, vinete, leustean, marar, dovlecei etc. Avem model asemanator de frigider, iar toamna am simtit ca este mult prea mic si nu as fi putut sub nici o forma sa il aranjez mai bine decat inghesuit si impins cu forta. Acum insa – da, ar trebui sa iti urmez exemplul. Crezi ca o sa arate asa de frumos si al meu? E posibil????

  2. Pentru varful de sezon de gradinarit e obligatoriu un congelator suplimentar. Acesta e prea mic. Anul trecut mama a tinut surplusul, dar sa nu-ti inchipui ca la mine congelatorul nu era indesat de nu mai gaseam nimic in el.
    Printre calitati si defecte am una (sau unul!); nu stiu unde sa incadrez 😉 Nu fac compromisuri la cumparaturi: daca nu gasesc exact ce vreau, mai bine deloc! In vara am in plan sa cumpar un congelator asa cum imi doresc, nu altceva. Daca nu voi gasi, sper ca ma va gazdui din nou mama!
    Sistemul meu de notare, nu stiu daca e foarte atragator, dar aveam la birou suporturi de legitimatii si le-am folosit.
    Cu bunul gust pe care am observat ca il ai, cu siguranta va fi foarte frumos!

  3. Eu am congelator mult mai mic ca al tau, dar tin totul in pungute. Avantajul pungutelor de congelator e ca portionez fix de 1-2 portii, le inchid (am gasit unele speciale de congelat, cu scai la inchidere), aplatizez in punguta si scot si aerul asa, sterg de umezeala, si le stiuvuiesc. Ideea e sa folosesc tot spatiul din frigider, dar si le dezget mai usor ca sunt plate. E important sa sterg de umezeala pt a nu se lipi in congelator.
    Pt verdeata le fac rulouri, pt a le putea cladi mai bine, uneori scot rulou-ul, tai o bucata, si pun inapoi.
    Etichete am pe usa congelatorului.

    Pungutele le refolosesc.
    Am incercat sa congelez in caserole de sticla (fug de plastic), dar pierd spatiu cu ele, pe langa ele, nu le umplu 100% ca la o punga etc.

    • Intotdeauna un spatiu mai mic reprezinta o provocare. Metoda cu pungute o folosesc si eu intens, doar ca trebuie bine sortate si etichetate, altfel nu mai gasesc ce caut.

Leave a Reply