Unul dintre lucrurile placute in excursii il reprezinta pentru mine micul dejun cu autoservire. Imi place sa aleg gustari si sa le adaug unei cafele fierbinti.

Am vrut sa aduc in propria bucatarie aspectul practic al acestei incercari, dar si farmecul unui bufet din care fiecare sa se serveasca cu ce ii place. Craciunul si vacanta aferenta sunt cu atat mai atragatoare, cu cat vremea rece de afara ne imbie sa ne delectam cu o bautura calda.

Zona de servire exista deja in bucataria mea, dupa cum se poate citi in articolul: O bucatarie bine organizata – zona pentru luat masa.

Insa am facut cateva modificari, ca sa-i atrag pe membrii familiei in acest joc al autoservirii.

In primul rand am inspectat colectia de termosuri si am ales trei dintre ele; cele care mi s-au parut mai potrivite. Le-am pus etichete: ciocolata calda cred ca va fi vedeta, asa ca am folosit termosul mare pentru ea; apa calda pentru ceai si cafeaua fierbinte (mie nu mi se pare niciodata prea multa).

Daca aranjamentul va avea succes, voi cauta sistemul acela de termos cu robinet (e mai practic).

Cutia cu ceaiuri era deja aici si e bine garnisita, dar am si ceaiuri speciale si cred ca voi mai primi cateva, de acea am pregatit infuzoare. La fel toaster-ul, e pe pozitie. Tacamurile sunt in primul sertar de sub blat, in stanga, painea in urmatorul, iar in cel de jos sunt farfurii.

In sertarele din dreapta sunt servetele si castroane.

Canile si paharele sunt in dulapuri, la doi metri mai in dreapta. Dar bufetul meu trebuie sa fie foarte comod! Le-am adus pe polite in numar suficient.

Sper sa cumpar niste cani si niste cesti mai aratoase anul viitor.

Pentru ciocolata cu lapte am tot citit de marshmallows adaugate; am incercat si mi-au placut.

Am adaugat in borcane si castroane: cereale, biscuiti, unt, miere si gem.

Ca sa corespunda modelului, cel mai bine ar trebui sa fie portionate si chiar asa am procedat in cele mai multe cazuri.

Tot standul e ornat de Craciun. Functional si frumos. Am adaugat si o veioza care sa dea o lumina calda in diminetile mohorate.

Eu am avut noroc cu acest dulap gandit special pentru servire. Dar o masuta sau un carucior, asezate strategic, sunt foarte bune in acest scop. Totul e ca membrii familiei, si, de ce nu?, chiar musafirii, sa intre in acest joc. Vor fi zile mai placute si mai putin stresante pentru toti!

 

4 Comments
  1. Ce frumos, si mie imi place la hotel dimineata unde se serveste bufet dar nici prin gand nu mi-ar fi dat sa fac la fel si acasa. Super idee! Sarbatori fericite!

  2. Grozav de decorative rafturile din ultima fotografie! Cochetez si eu cu ideea asta!

  3. Da, asa este, sunt foarte frumoase si a fost solutia perfecta pentru un spatiu care altfel ar fi ramas nefolosit (intre o usa si o fereastra).

Leave a Reply