Site-urile din strainatate, de limba engleza in special, sunt foarte interesante si pline de informatii utile, indiferent de domeniu. Dar de fiecare data eu caut ce se publica in limba romana intr-un anumit domeniu si, credeti-ma, e foarte greu de ajuns la informatii. De multe ori am dat peste bloguri speciale cautand cu totul altceva decat aveau ele ca domeniu de baza.
E avantajos sa citesti site-uri romanesti pentru ca solutiile sunt accesibile pentru noi, cu lucruri gasite in magazinele noastre, si, chiar daca ideile provin de afara, sunt adaptate incat sa le putem aplica aici.
In fiecare duminica imi doresc sa postez un articol cu linkuri catre astfel de site-uri sau bloguri.
Deocamdata voi incerca sa le grupez pe domenii. Azi incep cu cele de gradinarit.
Desi stau la casa de 10 ani de zile, nu sunt experta in acest domeniu. Dar am cunoscut in blogosfera oameni pasionati de gradina lor sau de visul lor de gradina, am aflat sfaturi bune pe care le-am si aplicat, uneori le-am citit postarile pur si simplu pentru talentul lor la scris sau pentru ca mi-au devenit apropiati in spatiul virtual.
Am dat o tura pe la blogurile lor si va invit sa le vedem gradinile.
Laura ne arata ultimele evolutii ale plantelor in Final de stagiune. Stiu, ultimul articol pe care l-am citit este despre niste patrupezi haiosi; ramane sa faceti cunostinta si cu ei.
Daiana ne arata gradina ei In ultima zi de octombrie. Aici aflati informatii si despre alte mestesugareli prin casa.
Daca va intereseaza sa plantati bulbi de flori, am gasit un articol interesant pe Hobby Gradina despre Bulbi de toamna de la Anthesis.
Nici nu e nevoie sa ai un petic de pamant ca sa fii gradinar pasionat: iata cum intr-un ghiveci se dezvolta a doua recolta de capsuni: Vine, vine, primavara!
Blogul Antiplictis va aparea si la domeniile handmade; acum ne arata o gradina bogata in Cu siguranta flori, culori .
Victoria ma impresioneaza ca are puterea de a se ocupa de o gradina mare, fiind in acelasi timp o mama atat de iubitoare. Ne arata florile sale de septembrie.
Gradina din Grecia a lui Dani, chiar daca dintr-o zona mediteraneana, este o sursa de inspiratie.
Alexandra ne da informatii despre potentialul antioxidant al legumelor si fructelor in E bine de stiut.
Gata pentru azi. Voi reveni cu multe alte bloguri.
Interesanta ideea ta, intr-adevar pe paginile romanesti gasesti destul de greu informatie profesionala dar rasfoind blogurile unor oameni pasionati poti gasi informatii din experientele lor, poate uneori chiar mai valoroase decat cele profesionale. Multumim de promovare 🙂
Eu iti multumesc pentru ca, se pare, tu m-ai gasit mai intai pe mine! Vei vedea ce bloguri interesante de handcrafted am gasit! As vrea sa punem informatiile mana de la mana si astfel sa ne unim fortele. De fapt nu eu am inventat metoda asta. Americancele o folosesc extraordinar de bine.
Minunata ideea de a grupa paginile de interes. N-ai putut pune o poza de la mine, fiindca am aranjat pagina sa nu se poata copia articolele. Daca stiam, iti trimiteam fotografii prin mail … Multumesc !!!
Am observat! Ai dreptate sa-ti protejezi fotografiile pentru ca se fura la greu pe internet. Eu sunt foarte atenta la drepturile intelectuale. Prefer sa postez fotografii mai putin reusite, dar realizate de mine decat sa iau din alta parte. Chiar cumparate fiind (deci luate legal) mi se pare ca as insela cititorii.
Chiar pentru acest articol, discutam sa nu se supere proprietarii fotografiilor ca nu au link direct pe ele catre blogul lor, dar inca nu stiu sa fac acest lucru! Pentru urmatoarea intalnire de bloguri promit ca voi invata!
Ela, eu mi-am “tras” blog tocmai pentru a putea face mai usor schimb de informatii cu alti impatimiti de gradinareala. Apoi am descoperit alte si alte teme si pasiuni si oameni si locuri interesante. Asa ca m-am cam imbolnavit de bloghereala. Noroc ca nu prea am timp, ca uite cum as mai pune de o dependenta 😀 Metoda mea de orientare: “ma servesc” cu adrese din blogrollurile vizitate. Si cum oamenii sunt diversi si mai au si gusturi diverse…rezulta un talmes-balmes desavarsit.Foarte agreabil, dat -totusi- talmes-balmes.
Asa ca ideea ta mi se pare salutara!
As fi vrut sa scriu un articol separat despre asta: eu aseman reteaua de bloguri cu un teanc de cuverturi: apuci un colt (adica intri pe un site), tragi de el si vezi desenul de pe urmatoarea cuvertura; apoi ai de ales: tragi mai mult de colt sa vezi desenul mai bine sau apuci coltul celei de-a doua cuverturi sa vezi ce e sub el; si tot asa, de ajungi in cele mai neasteptate zone!
chestia asta seaman teribil cu vizitele mele la second-hand. Ma duc sa caut un plovar si vin cu un vagon de perdele sau fete de masa 🙂
Chiar mi-ai lipsit in ultima vreme!
Citeste “O cafea in plina toamna” ca sa vezi ce minunatie de fata de masa mi-a picat in mana la second-hand! Stiu ca mi-am ratat cariera de restaurator!!!!