In afara de incalzirea si prepararea rapida a mancarii, cuptorul cu microunde poate fi folosit in multe alte feluri.

Am aflat si am incercat:

Citricele vor fi mai zemoase si le veti stoarce mai usor daca, inainte de a le taia, le tineti la microunde 20-30 secunde. Rezultat foarte bun.

Dezinfectati si improspatati buretii de bucatarie. Se stie ca pe acestia se dezvolta microbi. Umeziti-i cu otet sau lamaie si tineti-i la microunde la temperatura inalta 1 minut.

Si taietorul de plastic se dezinfecteaza la microunde timp de un minut, dupa ce s-a umezit cu putina lamaie.

Mierea intarita se tine pana la un minut la putere medie.

Aluatul creste mai repede daca procedati astfel: il asezati intr-un vas de plastic pe care il acoperiti. Plasati intr-un colt al cuptorului un pahar de plastic cu aproximativ 250 ml apa. Programati cuptorul la puterea cea mai scazuta. Incalziti 3 minute. Lasati apoi cuptorul inchis inca trei minute. Programati iar incalzire 3 minute, apoi lasati aluatul 6 minute. Daca aluatul nu-si dubleaza volumul dupa aceste 15 minute, mai incalziti o data 3 minute si apoi lasati-l inca putin in cuptor. Am folosit aceasta metoda de crestere a aluatului cand m-am grabit sa prepar painea.

Prajiti nuci sau alune in doar trei minute. Asterneti un strat subtire intr-o tava de plastic si incalziti la putere maxima. Amestecati la fiecare minut. Daca vi se pare ca nu s-au prajit destul mai incalziti un minut.

V-am dat cateva idei despre cum poate fi folosit cuptorul cu microunde. Imaginatia sau nevoia de moment va va determina sa-i gasiti si alte intrebuintari. DAR ATENTIE! Niciodata nu incercati ceva cu recipiente metalice sau inchise ermetic!

Leave a Reply