Așa cum scriam aici, este important să creăm constant evenimente interesante care vor deveni amintiri valoroase. Dar cum să o faci în izolare? Într-un mediu super-controlat, cu limitări drastice de mișcare? M-am gândit la posibile soluții pentru această perioadă în care vom sta aproape tot timpul acasă. Se pare că grădina va salva acest deziderat. Îmi voi propune, pe lângă alte acțiuni, să realizez în fiecare lună câte un aranjament floral. Astăzi vă arăt un buchet de mai cu flori din grădină.

buchet de mai

Cum l-am realizat

Suportul este un vas din alamă. L-am cumpărat de la un târg de vechituri din zona Colmar, anul trecut, de la un domn cu care am discutat despre Oppenheimer. E amuzant că m-am oprit pentru niște partituri și am ajuns să cumpăr (bineînțeles!) vase.

Am fixat plasă rabitz pe o cană de plastic cu apă pe care am așezat-o în interiorul vasului.

Mai întâi am aranjat baza pentru buchet: câteva buruieni care cresc în curte. Pe acestea le las în pace pentru că îmi sunt de folos în astfel de ocazii.

suport pentru buchet

Am mai scris despre ele. Sunt plante neprogramate, apărute spontan prinprejur. Nu mă îndur să le smulg dacă îmi plac și le folosesc în buchete.

(Acum câțiva ani am aranjat acest buchet la care am adăugat buruieni foarte interesante de culoare galbenă.)

buchet cu flori si buruieni

Apoi am adăugat în vas câteva fire de salvia nemorosa, recente în grădină. Pentru buchete sunt perfecte: cu forme grațioase și culori puternice.

Pe lângă salvie, am plantat acasă multă lavandă și nepeta. Aceste trei plante sunt companionii perfecți pentru trandafiri, după cum ne arată site-ul meu preferat de grădinărit. Salvia are avantajul că este foarte robustă și deja din această toamnă voi desface tufele care au devenit prea dense.

plante suport pentru buchet

În final, e rândul florilor mari să se alăture buchetului. Bujorii albi sunt acum la apogeu. Iar trandafirii au început deja să înflorească. Am folosit aici celebrul soi Abraham Darby, cel de culoarea caisei, pe lângă trandafirii cu diferite nuanțe de roșu.

buchet de mai cu trandafiri

Sunt doar câteva exemplare de plante din grădina în care au început să se desfășoare florile de vară. Zi de zi înfloresc alte plante, unele chiar neașteptate, ieșite din semințe de care am uitat.

buchet de mai

În final…

Sper ca pe parcursul lunilor îndemânarea de a realiza buchete cu flori din grădină să sporească. Oricum plantele trebuie aerisite (cazul trandafirilor) sau tăiate (cazul florilor de iasomie, de exemplu). Natura se înnoiește continuu și trebuie să o ajutăm!

Acest buchet de mai este începutul unei colecții de aranjamente florale.

buchet cu trandafiri si salvie

Pe luna viitoare, la buchetul de iunie!

2 Comments
  1. Superbe buchete!

Leave a Reply