Luxul poate veni de unde nu te aștepți! În materie de decorațiuni de iarnă, am cumpărat de-a lungul timpului multe ornamente scumpe din sticlă suflată, dar, în același timp, am creat obiecte din hârtie la fel de frumoase. Îmi doream să mai realizez câte ceva prin casă, iar Crăciunul acesta mai economicos m-a făcut să răsfoiesc reviste vechi și să mă inspir din ele. Pentru azi am făcut o coroniță din carton și mirodenii, o minunată dovadă că orice lucru umil se poate transforma într-o podoabă de mare rafinament dacă pui puțin suflet și talent.

coronita din carton si mirodenii

Realizare

Am pornit de la niște carton gofrat pe care îl aveam prin casă, cumpărat de la Lidl. Din setul de culori am ales bejul. Am tăiat un disc cu diametrele de 16 și 23 centimetri.

coronita din carton si mirodenii - discurile

Am desenat pe coală o fundă pe care am probat-o pe disc până mi-au plăcut proporțiile. Apoi am decupat-o din cartonul gofrat. La fel, am desenat forme de frunze și le-am tăiat și pe ele.

coronita din carton si mirodenii - funda

În timpul iernii lucrez mult cu mirodenii. Știți că le presar prin dulapuri, le adaug aranjamentelor sau le folosesc intens în preparatele culinare.

În acest ca, ele vor înnobila coronița.

Am hotărât ca pentru această lucrare să pictez în auriu frunze de dafin (și am destule din dafinul năzdrăvan pe care îl cresc în ghiveci). Am folosit un email auriu pentru că din probe mi-a plăcut această nuanță mai mult. Dar la fel de bine, frunzele se pot picta cu culori acrilice.

coronita din carton si mirodenii - frunze aurite

La asamblare am folosit un pistol de lipit. Am adăugat steluțe de anason, ienibahar și cardamon. De asemenea, niște teci de la un pot-pourri vechi.

coronita din carton si mirodenii

Coronița din carton și mirodenii este un obiect realizat din materiale simple. Cartonul gofrat arată însă foarte bine, iar mirodeniile adăugate o înnobilează.

coronita din carton si mirodenii

Această lucrare face parte dintr-o serie mai lungă de obiecte din hârtie și carton pe care le-am realizat de-a lungul timpului.

Dacă doriți să le (re)vedeți și să le realizați, aveți instrucțiunile în link-urile de mai jos:

Cărți poștale cu aspect vintage

vintage postcards

Stele argintii din carton

silver stars

Fulgi din file de carte

fulgi de nea din hartie

Brăduți din hârtie

braduti din hartie

Stea în relief din hârtie

stea din hartie

Brăduți din hârtie de prăjituri

braduti din hartie de prajituri

Stele decorative din hârtie

Paper star

Vă arăt încă o dată lucrarea de azi, minunata coroniță din carton și mirodenii. Ce bine îi stă decorând dulapul cu veselă de Crăciun!

coronita din carton si mirodenii

2 Comments
  1. Buna ziua,multumesc pentru idee si inspiratie.Sa aveti spor si succes in tot ce intreprindeti.O Duminica binecuvantata!

Leave a Reply