Paștele se apropie, așa că e timpul să creez o masă festivă de primăvară. În roz și verde, acum. Fără să plănuiesc, am ajuns posesoarea al încă unui sortiment de farfurii de la Bordallo Pinheiro. Cadou de ziua mea!

Drept care, iată și masa!

masa festiva de primavara

Aranjarea mesei

Este pentru trei persoane, nu numai pentru că nu va fi toată familia acasă de Paște. Atâtea farfurii aveau la Zara din Unirea. Aș putea să completez cumva colecția, dar deja mi-am făcut de cap cu vesela!

Vreți să vedeți cum arată o magnifică masă festivă de primăvară? Intrați pe site-ul oficial al firmei Bordallo Pinheiro. Mărturisesc că am visat luni la rând masa Maria Flor! Credeam că nu mă voi apropia nici măcar un pic de frumusețea ei. Nu aveam cu ce.

Dar vechile farfurii în formă de panseluță s-au adăugat celor verzi și albe în mod natural. De parcă au fost făcute să stea împreună.

masa festiva de primavara

Colecția mea a primit deci o doză proaspătă de farfurii albe și verzi. Toate cu modele de verzișoare. Sunt din ceramică, fine, cu glazură translucidă și detalii delicate. Niște minunății!

masa festiva de primavara
masa festiva de primavara
Farfuria verde se poate folosi ca platou

Am așezat tot teancul de farfurii pe suporturi maron. Acestea fac trecerea cu eleganță către masa de lemn. Sper că vă plac și urechile de iepure cu care am decorat fiecare loc! Sunt realizate din bandă de sac pentru plante. Cumpărată de la Lidl.

masa festiva de primavara

Buchetul din centru nu este foarte elaborat. M-am descurcat doar cu ce aveam în grădină. Lalelele roz tocmai au înflorit. Iar mentă am din belșug.

masa festiva de primavara
Lalele roz Upstar care se naturalizează în grădină

Fața de masă cu flori de măr brodate completează frumos ansamblul.

masa festiva de primavara

Știu, ar arăta bine aici un tort decorat cu fructe de pădure. Îl voi pregăti pentru sărbători. Fără avanpremiere în cazul caloriilor peste măsură!!! Acum am adăugat doar câteva macarons pentru impresia artistică!

masa festiva de primavara in roz si verde

Resurse pentru masa festivă de primăvară în roz și verde

Farfurii și castroane verzi și albe: Bordallo Pinheiro. Farfuriile sunt de la Zara. Castroanele sunt luate din Zurich și am povestit despre cum le-am cumpărat, aici.

Farfurii în formă de panseluțe: Zara Home, (din păcate seria nu se mai fabrică).

Suporturi pentru farfurii: sunt produse Tchibo; da, cei cu cafeaua! Le-am luat anul trecut din Zurich. Intrați pe link pentru că au lucruri drăguțe. Similare se găsesc la Ikea sau Zara.

Fața de masă și șervețelele sunt din colecția proprie.

Iepurașul cred că a fost la Kaufland anii trecuți.

Paharele și tacâmurile sunt vechi, din familie.

Sfaturi pentru masa de Paște

Dacă aveți farfurii și pahare albe pe masă, totul stă în detalii. Cu florile, ouăle, figurinele din ciocolată, fața de masă, șervețelele, în culori asortate, masa va fi specială. Gândiți-vă că e ca și cum vă potriviți îmbrăcămintea. Trebuie ca finalul să vă placă.

Un exemplu este masa de vară pe care am prezentat-o cu mai mulți ani în urmă, în care aproape toate obiectele sunt albe. Iar câteva farfurii colorate sunt din cele foarte ieftine, care se găsesc la orice magazin universal.

masa festiva de primavara

Sper că v-a plăcut masa pe cât de mult mi-a făcut mie plăcere să o aranjez!

masa festiva de primavara

Am arătat mai multe mese pentru Paște aici.

6 Comments
  1. Mi-a placut la fel de mult cit ti-a placut si tie sa o aranjezi! Mai ales ca zilele astea sint asa de friguroase si un asemenea aranjament ne face sa ne simtim mai bine! Cit despre farfurii sint o minunatie ! Se vede finetea si delicatetea !

  2. Si mie mi-a placut. Imi place pasiunea asta a ta.

  3. Foarte frumos setul.

Leave a Reply