De sărbători am avut un aranjament foarte frumos la șemineu. De atunci mă gândesc cum să înlocuiesc brăduții cu ceva ce va putea fi folosit restul anului. Astfel am ajuns la acest decor cu bulgări din mușchi verde.

decor cu bulgari de muschi verde

Este începutul pentru aranjarea casei folosind multe elemente de decor naturale, care să facă fluidă trecerea înspre și dinspre grădină. În același timp, grădina va primi elemente de decor specifice interioarelor, care să prelungească sentimentul locuirii spre exterior.

Zona șemineului arăta astfel de Crăciun.

Craciun 2020 - semineul

Acum arată așa:

decor cu bulgari de muschi verde

Observați că am păstrat luminițele. Acestea sunt ultimele pe care le strâng, de abia când am cu ce să le înlocuiesc. În câteva zile ramurile de forsythia vor înflori și voi face schimbarea. Puteți citi cum le forțez, aici.

Realizare

materiale pentru bulgari din muschi verde

Materialele folosite sunt:

Coșulețele sunt cele de la brăduții de Crăciun. Le-am umplut cu burete floral ca să pot fixa în ele ramurile uscate. Am legat câte două ramuri între ele cu rafie.

Mușchiul și bilele de polistiren sunt de la Natur Art. (Link-urile sunt în lista de sus).

Apoi am trecut la realizarea de bulgări din mușchi verde. Mai întâi am vopsit poliesterul în verde închis. Astfel nu se mai văd pete albe prin mușchi. Bineînțeles că se pot folosi bile din burete floral, care este deja verde, doar că acela e puțin mai scump.

bulgari din muschi verde

Am lipit mușchiul de poliester cu pistolul de lipit, iar la final am găurit puțin bilele în locul în care se fixează de ramuri. Am turnat în găuri lipiciul cald și am fixat bilele pe bețe.

La final, am decorat coșulețele cu muschi mai deschis la culoare.

Am completat tabloul cu alți câțiva bulgări mai mici, așezați pe masă, în mini ghivece albe ceramice.

decor cu bulgari de muschi verde

Acestui perete de la șemineu îi lipsesc câteva tablouri. Încă sunt în căutarea unor rame care să îmi placă. Dacă viziunea mea este corectă, sper că va rezulta ceva interesant. Vom vedea!

decor cu bulgari de muschi verde

2 Comments
  1. Arata spectaculos si deosebit de elegant. Imi place mult si serviciul (japonez?) de ceai. Casa dvs. ar putea oricand sta cu mandrie in paginile revistelor pe care le admirati. Si cred ca e o oaza de eleganta si frumos intr-o mare de gri deplorabil.

    • Mulțumesc mult pentru gândurile frumoase! Anul acesta voi decora parterul cu forțe proprii pentru că mi-am impus un buget restrâns pentru asta. Așa că vor fi multe lucrări DIY. Sper să fie o sursă de inspirație!

Leave a Reply