Am hotarat sa aranjez o masa de toamna in timp ce scriam articolul despre cele de Craciun din anii precedenti.

Parca nu mergea sa trec asa repede peste actualul anotimp, mai ales ca avem multe aniversari in aceasta perioada.

Doar ca mai toate se vor petrece departe de casa.

Stiu ca pe bloguri mesele expuse acum sunt aramii, aurii, rosietice, incarcate de roade, aratand toate splendoarea coloristica a toamnei. Dar nu si aici.

 

Inspiratia mi-a venit de la trandafirii ramasi in gradina si acum ma gandesc ca nu e deloc intamplator. Aceasta e dispozitia mea in fiecare toamna. Iata, ca exemplificare, articole din anii trecuti:

 

O cafea in plina toamna,

trandafir si cafetiera roz

O masa roz

masa roz6 2

 

Se pare ca in perioada aceasta sunt mai nostalgica decat de obicei.

Asa ca masa de azi va porni de la ultimii trandafiri din gradina, asezati frumos intr-un vas.

 

masa in gri si roz

 

Aranjamentul mesei este construit pornind de la materialul care mi-a placut foarte mult si pe care am ales sa il vand in magazinul online.

Avantajul unei fete de masa cu imprimeu este acela ca permite folosirea unei vesele simple. Aceasta trebuie doar sa se asorteze cu anumite nuante din tesatura.

 

Masa in tonuri de gri si roz 5

 

In cazul meu, am ales farfurii albe cumparate de la un magazin mic din piata, farfurii roz si boluri albe de la Ikea si castroane gri de la Zara.

 

Masa in tonuri de gri si roz 3

 

Stiti ca de multe ori am spus ca investitiile in farfurii nu trebuie sa fie mari pentru a avea o masa frumoasa. Aici am o exemplificare perfecta: cele mari, simple, albe, sunt luate din piata; mai ieftine de atat nu cred ca as gasi. Cele mici, roz, cele care sunt vizibile atunci cand mesenii se aseaza, au un model discret si sunt de mai buna calitate, fara a fi nici ele foarte scumpe. Cele care reprezinta o investitie sunt bolurile albe de la Ikea si castroanele gri de la Zara. Din acestea se pot cumpara doar cateva pentru a fi folosite la etalarea felurilor de mancare sau, ca in cazul meu, pentru centrul de masa (aici cu flori).

 

masa in tonuri de gri si roz

 

Paharele de la Ikea si tacamurile sunt cele pe care le-ati vazut in multe aranjamente.

 

masa in tonuri de gri si roz

 

Si pentru ca lumina neguroasa de azi e potrivita pentru bauturi fierbinti, am la indemana cacao cu lapte in care mai strecor cateodata (mea culpa!) bucatele de mallows.

 

masa in tonuri de gri si roz

 

Sper ca v-a placut masa mea de toamna chiar daca nu a vrut sa arate bogatia roadelor din gradini, ci doar nostalgia ultimilor trandafiri ai sezonului.

 

masa in tonuri de gri si roz

 

2 Comments
  1. La multi ani si multe bucurii!

    • Ah, esti o draga, ca intotdeauna!
      A fost o zi de sporovaiala cu prietenele (in direct sau la telefon) si cu nepermis de multe dulciuri!

Leave a Reply